Така коментира изборните резултати за „Фокус” съпредседателят на Коалиция „Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов.

По думите му със сериозни резерви се отнасят към партията на Корман Исмаилов, защото тя е проердоганска партия и това влияе негативно на Реформаторския блок.

"Ние сме предложили програма и искаме да консултираме с останалите формации начините за решаването на проблемите. Това трябва да бъде програмата без значение кой я е предложил”,
коментира Симеонов.

Той каза още, че е очаквал по-висок резултат за Коалиция „Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО”.

"За нас е изключително важно България да има стабилно правителство, но ние няма да участваме на всяка цена в какъвто и да било кабинет, за постове и министерски кресла", коментира пред журналисти лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов на влизане в НДК.

Според него у нас трябва да се приложи моделът на Меркел - "седнаха, три месеца преговаряха, направиха програма за управление, фиксираха всичко - борба с престъпността, цени на горивата, външна политика, политика по доходите, пенсии, здравеопазване, средства за въоръжение, енергетика", предаде БТА.

По думите му досега правителствата в България са се правели по друг начин - "на тъмно".