"Оставка няма да подавам. Неприятностите в БСП са вследствие на промяната, която започнахме преди 3 години. Промяната, която ограничи мандатите на народните представители. Избрахме председателят да бъде избиран пряко от всички членове на партията, а не от определен кръг в БСП. Ограничихме председателя с два мандата. Целият този процес на промяна и на обновление с нови лица доведе до тези вътрешнопартийни тревоги в БСП". Това заяви по Нова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Не отхвърлям лидерския въпрос като изключително важен, тъй като именно той беше поставен в писмото, в алтернативния доклад, като единствения начин за разрешаване на всички проблеми в партията. В него бяха изредени оценки, проблеми и т.н. и накрая се казва, че всичко това може да бъде решено, ако сменим Корнелия Нинова. Следователно на някого в главата стои лидерският въпрос и всички въпроси вътре в партията могат да бъдат решени, само ако ме няма мен", коментира Нинова.

"Тези 50 човека, които ми поискаха оставката се оказаха 21. Оказа се, че вътре има имена на колеги, чиито имена са ползвани, а те не знаят за това. Тоест това е фалшива новина", каза още Нинова.

Във връзка с това как могат да се срещнат полярните мнения за оценка на резултатите от местните избори, Нинова коментира: "Това е спор на върха на БСП между групи хора в Националния съвет. Истинското решение е в партията. Членовете на партията ще кажат как оценяват резултата и как оценяват ръководството от 1 декември до март 2020 г., когато е отчетно-изборната кампания в БСП. Истинското решение е в партийните структури, не при нас, горе на върха".