В последните дни станаха известни доста скандални факти около пътуванията на Волен Сидеров, т.нар. златен пръст (лидерът на "Атака" осигурява кворума - б.р.), стайно цвете. Недопустимо е отново да се руши авторитетът на НС. Той вече е под санитарния минимум от подобни изявления на бивши депутати от „Атака”, от публикации как се харчат парите на данъкоплатците", заяви депутатът Десислава Атанасова, цитирана от „Фокус”.

По-рано бивши съпартийци на Сидеров разказаха пред две телевизии как той е харчил по 1000 лева за бутилка водка, 700 за вино и 300 за една пура. От петзвезден парижки хотел пък потвърдиха, че през 2009 г. той е платил 15 000 евро сметка за 6 нощувки.

Атанасова добави, че ако Сидеров и Деница Гаджева са пътували с лични средства до Куба, както тя заяви, би трябвало да обяснят как са си позволили лукса в курорта Варадеро с депутатска заплата от 2136 лв.

Бившият здравен министър подчерта, че от ГЕРБ се надяват членовете на Комисията за корупция да подкрепят искането им.

Депутатът от ГЕРБ Снежина Маджарова, която е член на комисията, уточни, че има процедура, според която председателят може да бъде предсрочно освободен по искане на повече от половината членове.

Недопустимо е точно този, който трябва да се бори с корупцията, да става символ на безразборното харчене на средства, независимо от това дали са от партийна субсидия, дали има основателни съмнения за произхода им”, добави Маджарова.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че най-вероятно Ахмед Доган организира кампанията със снимки срещу Волен Сидеров, за да замени "Атака" с друг проект.

Борисов отказа да дойде в Комисията за борба с корупцията, за да даде обяснение за своите офшорки. Ето затова Сидеров му е неудобен и иска оставката му от комисията”, каза депутатът от „Атака” Димитър Димов. 

Той призова да бъде питан лидерът на ГЕРБ защо е похарчил 34 млн. лв. за „Авиоотряд 28”.

Според Димов, когато се харчат лични средства, не се дължат обяснения, но не и когато парите са на държавата. По думите му лични пари и партийната субсидия на "Атака" отивали за помощ на бедни хора и болни деца.

Борисов се е загрижил за партия „Атака” ли, че сме били хвърлени на кучетата? Това кой му го каза – Доган в Сараите на поредната им среща?", добави Димов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Да остане ли Волен Сидеров председател на комисията по корупция?