Рокадите обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

"Избрах инж. Чайков, защото той идва от бизнеса и прецених, че е добре запознат със случващото се в сектора", каза тя, цитирана от „Фокус”.

Според нея сега трябва да се работи интензивно, преди да дойде зимният период. Министърът обясни, че държи много на качественото изпълнение на проектите - когато се направи нещо, да не се налага преправяне после.

Самият Чайков коментира, че когато се извършва ремонт, е нормално да се създават тапи. Хората трябвало да са насяно, че за да станат по-добри пътищата, трябва да се мине през това временно неудобство.

„Надявам се с дискусия по Закона за обществените поръчки, както и бъдещите методики, които ние ще разработим, да дадат възможност да получим икономически най-изгодната, най-ниска цена за бъдещите проекти. Винаги има дискусия с Агенцията за обществени поръчки, но се надявам да намерим решение”, каза още новият шеф на пътната агенция.

Стефан Чайков идва от частния строителен бизнес. По образование е пътен инженер и цялата му кариера е минала в пътния бранш. През април 2011 г. е избран за председател на Управителния съвет Браншова камара „Пътища”.