Хиляди граждани са се обадили на Веселин Марешки сутринта на 2 септември, след като той заяви, че няма да подкрепи проекта на ГЕРБ за промени в конституцията, и са го накарали да промени решението си. Това обяви самият лидер на "Воля" пред Нова телевизия.

"Сутринта хиляди граждани ми се обадиха и казаха, че не одобряват това, което казвам, че е грешно решение. Длъжни сме да се съобразяваме със структурите и симпатизантите си", разказа Марешки. И обясни, че му се обаждат в социалните мрежи, по телефона.

Подписът ми не е променил нищо в държавата - да не би правителството да не може да падне? Дадохме право на хората да дебатират темата за промените в конституцията, коментира лидерът на "Воля". Той определи като опасно и вредно внушението, че с дискусията се дава време, за да няма оставка на правителството.

Марешки обясни, че още не е прочел проекта на ГЕРБ за промени в конституцията, а ще предложи свои решения. Ще я прочетат юристите ми и ще кажат кое е добро и хубаво, аз не съм конституционалист, нали професионалистите трябва да дискутират, допълни той. И допълни, че ако сега му се обадят хиляди, ще си изтегли подписите.

Щях да си мисля, че нещата са искрени, ако преди нашите подписи не се бяха подписали депутатите от ВМРО, които също казаха, че няма да подпишат, казца още Марешки. И повтори, че е дал време за дискусия на всички, които искат промени в конституцията, включително президентът Румен Радев. Той е заявил, че стартира дебатите за нова конституция още през ноември - омръзна ми от политически пумпали, коментира Марешки.

Доказали сме се през годините и ако най-големия ми грях в политиката е, че сутринта съм казал едно, а вечерта съм го променил, каза той. Напомни, че е последователен в позицията си за горивата, за субсидията за партиите.

Нито могат да ме уплашат, нито да ме купят, категоричен бе Марешки на въпрос дали подписът му е златен и го е изтъргувал за сметка на концесията.

Явил съм се на търг за този плаж през 2009 г., 5 г. беше безстопанствен, защото никой не го иска. 15 г. този плаж никой не го иска, коментира лидерът на "Воля" по повод концесията на плаж "Кабакум" край Варна. Печелим на чист търг. По-скоро плащам услуга на държавата, хората са благодарни, защото вместо 10 лв. за чадър, плащат 2 лв., допълни той. И обясни, че има решение на върховния съд, че постройката му е законна.

"Воля" не се дава на концесия. Аз съм достатъчно богат човек, за да съм за един плаж. Аз съм дарител на държавата, помагам на хората, категоричен бе Марешки.

"Един приятел ми се обади и ми каза: Недей да подценяваш психодесните във фейсбук. Но аз фейсбук политик не мога да стана", допълни той.