Патриотите прокараха лобистки закон за горивата. Този закон е поредният гаф на Каракачанов. Прокараха тежък лобистки закон. Това е. В групата на Патриотите си го говорят така, че законът е лобистки. Това обяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки пред Нова тв.

"Загиването на малките и средни фирми в бранша ще доведе до покачване на цените на горивата. Нали не мислите, че някой е решил просто така да прави промени в закона. Някой сега инвестира и ще очаква да има възвръщаемост", каза Марешки.

"Ето, цитирам Каракачанов - "истината е, че през малките фирми минава контрабандата" и после казва, че "трябва да мислим как тези фирми да се развиват". Това показва безпомощността на малкия коалиционен партньор. Реално Борисов има трима партньори, а не един. Самите Патриоти не са единни.

Ние, от "Воля", подкрепихме промените в закона. Малките ми пишат, че когато ме мачкаха, те не се реагирали. А сега са видели, че отстоявам нещата, и ме подкрепят. Истината е, че продължават лобисти като Каракачанов да диктуват нещата. Като бизнесмен искам малките да се смачкат, но като гражданин искам да ги има, за да има конкуренция.

Голяма част от малките и средните са изрядни. Но сред тях има и такива, през които големите си прокарват контрабандата", обясни още лидерът на "Воля".

"През ВМРО се прокарват всички лобистки закони. Време е Борисов да се събуди и да се освободи от лобисти. Докато премиерът се занимаваше с европредседателството, Каракачанов работи за лобисти. "Воля" е много по-голяма партия от ВМРО. На всички избори имаме по-голям резултат. ВМРО да се явят сами на избори и да ги видим. Само с Бареков направиха повече. Това е политическо хамелеонстване. Ако бъдем в управлението обаче, ние ще премахнем този закон, ще премахнем и Султанка. Всъщност ВМРО е "Троянският кон" на ДПС във властта. ВМРО прокарва бизнес интересите на ДПС", каза още Марешки.