Премиерът Бойко Борисов посрещна Държавните и правителствените ръководители от ЕС в "София тех парк".

Европейския елит се събра за неформалната вечеря в "София Тех Парк" в София. Премиерът Бойко Борисов и министър за българското председателство Лиляна Павлова посрещнаха един по един висшите държавници на европейските държави и на Европейския съюз.

Първа от лидерите на големите държави пристигна британският премиер Тереза Мей. Въпреки че бе обявено, че Италия, заради проблемите със сформиране на правителство, ще бъде представлявана от бившия министър-председател Силвио Берлускони, на срещата се появи президентът на страната Серджо Матарела. Берлускони обаче бе забелязан в София и влезе в кадър на протоколните снимки в столицата. В последния момент, пък се появи френският президент Еманюел Макрон. Сред пристигналите са и австрийския канцлер Себастиан Курц, премиерът на Гърция Алексис Ципрас, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, върховният представител на ЕС Федерика Могерини, Виктор Орбан и др.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Виктор Орбан бе посрещнат от Бойко Борисов

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

В навечерието на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани те ще обсъждат възможностите пред иновациите и цифровизацията, сделката за ядрената програма на Иран и търговските отношения със Съединените щати.

Утре предстои Срещата на върха ЕС - Западни Балкани, на която лидерите от ЕС и региона ще обсъждат европейската перспектива и свързаността на Западните Балкани с Общността.