Това казва пред вестник "Стандарт" главният прокурор Борис Велчев в отговор на въпрос дали ще има осъдени висши политици. "Изходът им трябва да се коментира предпазливо, защото те са още в начален стадий, нито едно от тях не е просто, опира до сложни икономически процеси, изисква тежки експертизи. Сигурно е, че нито едно дело не е образувано без основание. Кой е виновен ще мога да кажа, когато внасяме обвинителния акт срещу него", казва още главният прокурор. Той отказва да уточни колко бивши министри са разпитани.
Вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че до няколко дни ще има повдигнати обвинения срещу бивши министри. Не бих искал да конкретизирам имена, защото обвинителните актове се внасят от прокуратурата, каза министърът. Създал съм необходимата организация за пълно съдействие, за да бъде документирана престъпната дейност, която е извършена, добави Цветанов.
Имената на корумпираните министри са посочени в доклад на родното ФБР до премиера Бойко Борисов, обяви преди дни екссъветникът от ДАНС Алексей Петров.