Кабинетът е обсъдил на закрито заседание експулсирането на 70-те руски дипломати от България. Това съобщи пред журналисти в МС спортният министър в оставка Радостин Василев.

По думите му министрите от квотата на БСП не били съгласни с решението.

"Беше в закрито заседание разглеждан въпросът, за съжаление аз не мога да разкривам детайли. Този факт е обществено известен", обясни Василев.

"За да се вземе такова решение, първо трябва да има доклади на службите, с които аз не съм запознат. Това е решение, което е било в процедура, то не е еднолично или едностранно. По-скоро трябва да бъде попитан премиерът, защото при него докладват всички ръководители на служби в България", посочи спортният министър в оставка.

Според него "президентът със сигурност чете доклада на службите", но Василев не знаел дали БСП също се запознава с тях.

Радостин Василев също така отбеляза, че не е оптимист за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

Министърът на туризма в оставка Христо Проданов, който е от квотата на БСП, пък обяви пред журналистите, че партията не е била уведомена за решението относно гоненето на руските дипломати.

Късно снощи премиерът в оставка Кирил Петков съобщи, че 70 руски дипломати ще бъдат изгонени от страната ни заради "несвойствени действия".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че партията е категорично против това решение, защото то дори не било общо от МС или обсъдено на коалиционен съвет.