Освен него са уволнени и двама служители на териториалната дирекция на агенцията в Сливен. Дисциплинарно са наказани други двама ревизори. Заповедта на Стефанов влиза в сила още днес. Уволненията са заради проверка на инспектората на агенцията в Сливен, която е установила сериозни пропуски в работата на служителите, нарушения на закона и вътрешните процедури и допуснати злоупотреби с ДДС. За временно изпълняващ длъжността директор на НАП в Сливен е назначена Галя Петкова началник сектор „Ревизии и проверки”. В края на юли Стефанов освободи директорите на НАП в Пловдив Георги Търновалийски и Николай Брънчев.
 „Няма да правя компромиси. Служители на НАП, които са допуснали ДДС злоупотреби нямат място в системата”, каза по повод уволненията изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.
Кметът на Сливен Йордан Лечков изрази удовлетворение от промените в сливенската териториална дирекция на Националната агенция по приходите (НАП). „Когато се управлява стабилно и с твърда ръка, по-добрите резултати неминуемо ще дойдат”, заяви Йордан Лечков, цитиран от "Фокус".
 Още на 13 август проверка на Инспектората на НАП констатира големи нарушения в дейността на териториалната дирекция в Сливен.
Проверката е продължила повече от две седмици и е констатирала източване на ДДС в големи размери, семейственост и конфликт на интереси. Проверката е предизвикана след поредица от сигнали, подадени от местни фирми и граждани.
Същия ден директорът на НАП Красимир Стефанов заяви, че ще бъдат безкомпромисни към всички констатирани нарушения. Месеци наред събирах сигнали срещу работата на ръководството на данъчните и порочната им практика и настоявах за промени, но нямаше кой да чуе. Най-добре е да си подават оставките и да си тръгват, а за направените нарушения да си решават техните началници”, заяви тогава Йордан Лечков.