"Г-н Борисов, този път с извинение няма да спасите положението. Достатъчно си играхте с мъката на тези хора". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

"Първо плакахте от тъжната история на една майка, която след това поиска лично да ѝ се извините за унизителното ви отношение към нея и избяга от вашите сълзи чак в Холандия. После се извинявахте за вашите думи - "да ми се махнат от главата". Уволнихте си министъра на труда, за да си измиете ръцете, не ви мина номерът и го върнахте. Сега казвате - език мой, враг мой. Хайде стига с този театър!"- коментира тя.

По думите й всичко, което правят управляващите в последните месеци с хората с увреждания не е грешка на езика, то е недопустимо отношение към болни, слаби и нещастни българи. Според нея единственият адекватен отговор е оставката на Валери Симеонов. "Ако не му я поискате, значи сте съгласен с него", категорична е тя.

Dir.bg припомня, че вицепремиерът Валери Симеонов не се извини и не се отказа от скандалното си изказване, че майките на деца с увреждания, които протестират са "кресливи жени" с "уж болни деца".

По-рано днес засегнатите и лидерът на БСП Корнелия Нинова настояха той да подаде оставка, а премиерът заяви, че това е недопустим език и е крайно време Симеонов да си мери думите. Бойко Борисов се разграничи от тях и дори се извини от името на правителството, призовавайки вицепремиера да отиде при майките и да обясни какво е искал да каже.

Такъв език е недопустим и неправилен. Нещастието на хората не бива да се използва както от БСП, така и от Симеонов. Не може на гърба на тези хора да се гради политика", заяви Борисов.

"Когато майките дойдоха при мен, аз се отнесох с уважение и осигуряваме 150 милиона лева допълнително, спазихме сроковете, сега в сряда ще влязат двата закона и другия петък ще бъдат гласувани", допълни още министър-председателят и подчерта, че това, което е договорено за тези хора, ще бъде изпълнено.