Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати покани за разговори до ръководствата на трите парламентарни групи, с които социалистите дадоха заявка, че ще търсят съгласие по темата актуализация на бюджета.

Днес изпратихме покана до "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ!Ние идваме!" да проведем сериозни и отговорни разговори за актуализацията на бюджета", написа във фейсбук лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Тя призова без партийна ревност и претенции за лидерство формациите да постигнат съгласие за повишаване на доходите, в това число преизчисляване на пенсиите, за набавяне на необходимите лекарства за болниците и заплащане труда на медиците на първа линия, за компенсаторни мерки за икономиката, работниците и самоосигуряващите се лица, за помощ на структурите на МВР и МО за опазване на границите от нелегални мигранти.

България има нужда от стабилност, а българските граждани от работещи за тях решения. Разчитаме на разум и държавническо мислене, подчертава Нинова.

Преди ден Корнелия Нинова обяви за противоконституционни евентуални преговори между четирите партии за това на кого да връчи третия мандат президентът. Тя даде ясно да се разбере, че социалистите няма да участват в подобни разговори преди петък и преди самият Румен Радев да е направил избора си.