Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова гражданите да излязат на протест в сряда, когато червените внасят вота на недоверие срещу правителството по тема "корупция".

"Поздравявам всички участващи и призовавам нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна. Тази власт може да бъде свалена само под натиска на протестите или с вот на недоверие. В сряда ние от опозицията внасяме вот на недоверие заради корупцията. Призовавам в деня, в който този вот ще се дебатира, хората да ни подкрепят пред сградата на Народното събрание - мирно и спокойно", каза още Нинова.

"Премиерът Борисов, вицепремиерите му, направиха недопустими внушения, включително за БСП. Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различна възраст с различни партийни убеждения, с различни професии, не са платени провокатори, те са почтени хора, които искат справедливост", изтъкна още Нинова.

"Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Внуши, че ще бъде запален Партийния дом, че БСП ще счупи държавата и жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече. Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишиното им управление", подчерта лидерът на БСП.