Новият министър на МВР ще смени ли философията на управление на държавата - че МВР трябва да прехвърли държавните функции за защита на народа на частни охранители? Сбъркана е философията, не сменим ли нея, нищо няма да се промени. Новият министър на транспорта ще спре ли концесията на летище София, няма. Нашето предложение е ключови държавни предприятия да не се приватизират и да не се дават на концесия. Правителството е изчерпано в този му вид. Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По повод упреците, че БСП са били на спа, ден след като заявиха, че тръгват между хората, лидерката Корнелия Нинова каза, че е освободила от поста човека, избрал мястото на семинара. Всички разноски обаче били платени от джоба на депутатите.

"Не за пръв път със Сергей ще бъдем на различни позиции, доскоро спорихме много за Истанбулската конвенция. Личното ми мнение е, че да се наложи такава санкция на Унгария, е грешка, това е стъпка към разединението на Европа. Формират се нови разделителни линии, което на фона на обединена Европа е грешка", каза още Нинова за гласуването в Европарламента, където Сергей Станишев подкрепи санкциите срещу Виктор Орбан.

"В доклада, който касае Унгария, има 4 критики към Орбан - корупция, свобода на словото, джендър идеологията и отношение към мигрантите. Има европейски страни, които са далеч по-зле по отношение на свободата на словото, но не са санкционирани.

"В постановление на правителството пише, че сме длъжни да осигурим равни права на мигрантите, само че ето държавата не плаща здравните осигуровки на нашите граждани, в същото време ни задължават да плащаме на мигрантите.

Мисля, че елитът на Европа досега направи много грешки. Сигурно ще си изям шамарите и от свои, и от чужди, но освен за националния интерес трябва да мислим и с друга перспектива за Европа. Чиновничеството и бюрокрацията отблъснаха европееца от Брюксел. Неслучайно Себастиян Курц каза, че ще намали тази бюрокрация. Увеличават се парите за интеграция на мигранти. Мен ако питате, тия пари трябва да се дадат за връщане на мигрантите по родните им места", коментира Корнелия Нинова.

"Ако да защитаваш българската конституция означава да си популист, значи съм такава", отсече Нинова.

Относно отлагането на оставките на тримата министри заради пътуването на Румен Радев в Латвия тя каза: "Мисля, че умишлено прехвърлиха проблема при президента. Уважавам мнението на хората, които познават конституцията, ние можехме да гласуваме оставките и след това да бъде издаден указът. Представяте ли си да бяхме гласували и после Манолев да се откаже? Пълна пародия, агония и какофония".