Изказването на премиера Борисов, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини "на заем " е признание за пълен провал, безсилие и липса на далновидност. Това написа Корнелия Нинова в страницата си във Фейсбук.

"България предплати 18 500 000 ваксини, а се оказа в състояние да се моли да получи ваксини в заем", припомни председателят на БСП.

Лидерът на българските социалисти по повод провала на ваксинациионния процес у нас сравни безсилието на нашите управляващи с действията на тези в ЕС.

"Редица европейски лидери започнаха разговори, доставки и използване на руската и китайска ваксини. Чешкият и унгарският премиер, австрийският канцлер дадоха пример за това", допълва тя.

Корнелия Нинова критикува премиера и го призова "... вместо да се моли на Франция и Гърция, да започва разговори с Китай и Русия, както направиха редица европейски лидери".

"Управлението на кризата от правителството на Борисов е некомпетентно, непоследователно и унизително за страната. То е опасно за здравето на хората и вредно за икономиката", завършва тя.