Изпълнителното бюро на БСП взе решение за провеждане на традиционния митинг-събор "Бузлуджа" на 25 юли в София пред Министерския съвет.

​Заедно, социалисти и симпатизанти от цялата страна, ще протестират срещу мафията в управлението на страната и за справедливост, заявиха от партията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви намеренията си за протест на жълтите павета още преди няколко дни, но днес решението е официализирано. 

"Хиляди наши членове и симпатизанти, коалиционни партньори, хора, които нямат общо с БСП, от вчера заявяват пред нас желание и готовност да участва в протести в цялата страна не просто в защита на президента, а за спасяването на България и ще го направим. Вчера властта ни забрани да проведем традиционния си събор на левицата на връх Бузлуджа. Добре, ще го направим на жълтите павета в София пред Министерския съвет, ще го направим като национален митинг и нека всички желаещи промяната, без оглед на партийните си интереси, се обединим", обяви председателят на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.