Известният от контрапротестите рецидивист, който в момента е в ареста, беше изслушан от анкетната комисия 2 в 1 - за случая "Христо Бисеров" и за твърденията, че лидерът на ГЕРБ се е срещал с Петното и му е предлагал пари.

След заседанието, което беше закрито за журналисти, председателката на комисията Сияна Фудулова от БСП преразказа какво е казал Миланов, който беше докаран под конвой.

Той твърдял, че антиправителствените протести, които започнаха миналото лято, са били платени. Плащано било и на участници в тях, и на медии, но не стана ясно от кого.

Петното потвърдил и за среща с Бойко Борисов в дома му в Банкя, посредник бил депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Миланов обаче не казал дали, кой и колко му е плащал.

Преди дни Миланов даде интервю пред TV7 от ареста, в което също каза, че се е срещал с Борисов, но отрече той да му е давал пари, както твърдеше доскорошният му сподвижник в движение "Свобода" Йордан Бонев.

Гардове от НСО, които днес също бяха изслушани от комисията, обявили, че не помнят дали бившият премиер е имал среща с Петното.

"Това е непрофесионално и доста притеснително, всеки може необезпокоявано да влиза на среща с Бойко Борисов, включително и криминално проявени лица", коментира Фудулова.

Тя съобщи, че самият Борисов ще бъде изслушан по случая на следващото заседание.

На излизане Петното каза пред журналистите:

"Елате в затвора да видите как стоя незаконно. Елате в затвора и ще ви дам интервю".

Наскоро той се оплака пред медии, че е бил пребит от роми в затвора.

Бисер Миланов беше арестуван през януари и му бе повдигнато обвинение за закана за убийство срещу протестираща, на която казал: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата".

На 4 март Софийският районен съд измени мярката му за задържане в "подписка", но той не успя да излезе на свобода, тъй като се чакаше окончателното решение на Градския съд. Точно днес магистратите решиха, че Миланов остава в ареста, защото има опасност да извърши ново престъпление.

Междувременно прокуратурата повдигна срещу Петното още едно обвинение - за подбуждане чрез слово към расова омраза

По-късно днес Бойко Борисов коментира:

"Най-малко ме интересуват тези комисии. Опитват да отклоняват вниманието, всеки ден да се занимават не с Христо Бисеров, а с това кой е идвал или не вкъщи. Има достатъчно ясни снимки кой с кого се е срещал, при протестите знаете пред коя къща стояха тези хора".

Антон Кутев от БСП пък каза, че явно от НСО крият какво е правил Борисов.