Демократична България, ВМРО, "Изправи се бг.!Ние идваме", "Продължаваме промяната" както и президентската двойка на ДПС, както и президентската двойка Лозан Панов и Мария Касимова Моасе, подкрепена от Инициативен комитет, откриха кампаниите си за парламентарни и президентски избори на 14 ноември. 

"Демократична България" започна кампанията си от Бургас. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви при откриването на кампанията: "Предстоящата предизборна кампания ще е борба на епохите - дали отиваме в бъдещето или ще се върнем назад в миналото". 

За момента нерешен остава само казусът с липсата на регистрация на листата в Стара Загора, където "Демократична България" ще обжалва решението на РИК в съда.

"Това, което се вижда са две много важни неща. В България има политически сили, които ГЕРБ и ДПС може да мобилизират, защото решението на ЦИК за Стара Загора беше взето и с гласовете на ИТН. Те се опитаха да отменят на практика електронното управление. И второто нещо е, че искат да ни елиминират, но няма да им се получи", заяви Иванов при представянето на листата.

Според него ГЕРБ и ДПС са направили опит да използват ситуацията в Стара Загора, за да дерегистрират "Демократична България" в още няколко района. Идеята за проверката в ЦИК е на представителя на ГЕРБ Красимир Ципов.

"Ние сме онези, които казват: "ГЕРБ и ДПС не трябва да имат достъп до властта". Това е голям проблем за тези корупционни партии. Поради тази причина ще направят всичко възможно да спрат "Демократична България", каза Иванов.

Според Иванов на предстоящите парламентарни избори на 14 ноември хората трябва да решат в каква посока да поеме България.

"Това е борба на епохите между това едни политически сили на статуквото да задържат България назад във времето, за да могат да си управляват както досега. И от другата страна сме ние от "Демократична България", които искаме да бъдем в бъдещето", добави той.

Снимка: БТА

"Трябва да решим дали искаме да модернизираме страната и да имаме институции, които ще служат на гражданите и демокрацията, или ще имаме институции, които ще продължат да служат на мафията. "Демократична България" е онази сила, която се бори за модерността и за реформите и онази сила, която мафията се опитва да елиминира", добави той.

Снимка: БТА

Кандидатите за президент и вицепрезидент Лозан Панов и Мария Касимова - Моасе откриха предизборната си кампания на фона на недостроената детска болница в столицата.

Панов обясни, че изборът на мястото не е случаен и подчерта, че именно липсата на специализирана болница за деца е знак за нивата на корупция в държавата.

Независимата кандидат - президентска двойка обяви, че има амбиции за промяна както в здравната, така и в съдебната система и очерта политическото разделение като основен проблем в държавата.

ВМРО е единственият български проект. Това, което ще спаси България, е връщането на единството на нацията!,  заяви пък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов при откриването на кампанията на воеводите. 

Има нация, която може да бъде основана на образованието, и това е нашата, българската нация, допълни в речта си кандидатът за президент на ВМРО доц. Милен Михов.

С химна на Организацията "Изгрей зара на свободата" и възгласи "Да живее България" официално беше открита кампанията за президент и вицепрезидент и за извънредните парламентарни избори на 14 ноември на ВМРО - Българско национално движение.

"Браним България!" е нашият лозунг за тези избори. Защото ние близо 130 години браним Родината ни. Това е нещо, което всеки един българин трябва да припознае. С тези думи организационният секретар и председател на предизборния щаб Юлиан Ангелов, откри събитието.

Благодаря ви, че сте тук, че бойният дух във ВМРО е жив. Колкото и битки да има, ние ще ги проведем. 128 години се борим за българщината и никога няма да изоставим нашата кауза - България, допълни още той и даде думата на лидера на Организацията Красимир Каракачанов.

Снимка: БТА

Уважаеми съмишленици, тази година надявам се за последен път да гласуваме за парламент. За пореден път избори. Защо се получи така? Защото едни хора, които наричаха себе си партии на промяната, на законността и на морала, два пъти хвърлят страната ни в политическа криза, защото не намериха достойнство да седнат на една маса и да защитят интересите на българите. Виждате, че наред с другото се развихри и спекула с цените на тока, парното и храните. За това е виновно служебното правителство, което обслужва съмнителни интереси и гони неясни цели. Виновни са тези, които преди 20 години закриха първите 4 реактора на АЕЦ "Козлодуй". Днес те са отново част от т.нар. промяна. Сега виждаме как предприятия закриват, как хора остават без работа. И това е така, защото именно тези хора от монополист на пазара на енергия, превърнаха България в скъп потребител, заяви пред присъстващите Каракачанов.

Ние от ВМРО няма от какво да се срамуваме. Това, което ние направихме в последните 4 години - повдигнахме темата за циганизацията, повишихме пенсиите, въведохме семейното подоходно облагане, повишихме дееспособността и духа на българската армия, изброи постигнатото от патриотите той.

Днес виждаме проекти на външни фактори - едните на Москва, другите на Вашингтон, третите на олигархията. Те лъжат българския народ, че ще донесат промяната. Каква промяна? Още от същото, което гледаме повече от половин година ли? Цените растат, престъпността расте, България се топи, циганите ни превземат. Това ли е промяната, която ще продължат, риторично запита председателят на ВМРО.

Каракачанов обърна внимание и на скандала с двойното гражданство на Кирил Петков и съмнителното пребиваване на кандидата за вицепрезидент на Лозан Панов Мария Касимова-Моасе в България:

"Едни хора с двойно гражданство, които погазват Конституцията са тук не за България, а за да усвоят едни фондове. Помнете ми думата!

Днес ни предлагат и друго задкулисие - двойката Панов-Моасе. Една жена, която не може да докаже дали е била през последните 5 години в България и плюе българите беше прикрита от съда на Бойко Борисов. Тези, които искат да пишат законите, не могат листите да си регистрират. Йоло Денев може, Евророма може, а те не могат."

Всички тези нови "герои" хвърлят прах в очите на хората, докато България се топи, натърти лидерът на ВМРО.

Каракачанов представи и кандидатите за президент и вицепрезидент на ВМРО като българския проект.

Михов и Цветкова са патриоти. Те не се крият зад инициативни комитети. Те не се вслушват в евробюрокрацията, не гледат на Запад или Изток, а гледат България и българския интерес. Те няма да предадат интересите ни в Македония и няма да позволят да бъде прокарана джендър идеологията в училищата, заяви той.

Такива са и нашите кандидати за народни представители, подчерта Каракачанов. Те са честни, доказали се професионалисти в своите области. Те са българи и милеят за България. С тях ще докажем, че идеите и каузите на ВМРО са по-силни от чуждите интереси и олигархични зависимости, допълни той.

Всяка битка за българщината е важна. Всяка битка да не бъдат забравени нашите братя в Македония е важна. Всяка битка да не бъдат тормозени родителите ни от циганите и децата ни да не се превръщат в обслужващ персонал в Европа е важна, подчерта още Каракачанов и даде думата на кандидата за президент доц. д-р Милен Михов.

Заставам пред Вас в една трудна битка. В продължение на 30 години българският народ беше донор на западните икономики. Най-младото, умното и достойното замина там. Обезкървяването на българския народ е факт. Днес сме изправени през заплахата от асимилация, обезличаване и забвение. Карат ни да забравим всичко, което са ни учили нашите родители. Под маската на ЛГБТИ+ ни карат да повярваме, че не раждаме момчета и момичета, че семейството не е от мъж и жена. Искат да ни накарат да вярваме, че сме татари и фашисти. Внушават ни, че трябва да има върховенство на закона. Казал го е Левски. Казваме го и ние - върховенството на българистите закони е неприкосновено. Никой няма право да ги пипа освен българският народ и българският парламент, беше категоричен Михов и подчерта:

"Ще водим тежка битка за единението на народа. Днес всеки мрази всеки. Това е най-страшната заплаха. Ето защо ние ще убеждаваме всеки един българин, че трябва да се държим заедно, като един народ. Аз ще казвам това, което мисля. Няма да се крия и да лъжа хората, за да им се харесам, както прави един друг кандидат за президент с академична титла."

Доц. Михов отново припомни и основните приоритети, с които тръгва в битката за "Дондуков"2.

Ние се обявяваме за силна България, суверена България. България, която не се прегъва пред чужд натиск. Силна президентска република. Ще се борим за силна президентска институция, която ще е гарант за суверенитета и гарант за националната сигурност. Институция, която ще сложи край на корупцията, на задкулисието, ще гарантира приемственост в национално българско образование. Ние се нуждаем от нашето, българското образование, което беше еталон в Европа. Има нация, която може да бъде основана на образованието и това е нашата, българската нация, категоричен беше зам.-председателят на ВМРО.

Аз ще изготвя и внеса проект за нова Конституция. Той ще гарантира силна президентска институция, което ще е гарант и за силна България.

С думите ""Македония не се продава, Македония не се заменя! ВМРО е българският проект. България над всичко!" доц. д-р Милен Михов даде думата на кандидата за вицепрезидент Мария Цветкова, която в изказването си изброи и други важни моменти от платформата на кандидатпрезидентската двойка.

За мен е чест и голяма отговорност да бъда издигната за кандидат за вицепрезидент. Сред нашите приоритети още са съхранението на традиционните християнски ценности, българското семейство от мъж и жена. Ние спряхме Истанбулската конвенция и се противопоставихме на либералните извращения, които се опитаха да прокарат в детските градини и училищата. ВМРО доказа, че ние ще се борим за правата на българите навсякъде по света. Ние няма да направим нито крачка назад от българската кауза в Македония. Като наш приоритет ние извеждаме и енергийната сигурност на България. Категорично сме против "Зелената сделка", която унищожава въгледобива ни и застраша икономиката на страната. Това също теми, касаещи националната сигурност, обърна внимание Цветкова.

Събитието беше закрито от зам.-председателя на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки.

"Ние чуждото не щем, но своето не даваме". Това е било мотото на нашите велики лидери на ВМРО и ние го продължаваме. Предстои ни поредна битка, в която трябва да браним българския национален интерес, посочи Джамбазки.

Основната причина, която ни е събрала като съратници е Македонският въпрос и българският национален интерес в Македония. Болшевишките либерални пропагандатори се правят, че не разбират. А въпросите са ясни - властта в Скопие потиска и нарушава правата на нашите сънародници в Македония. Правото на самоопределяне е основно човешко право. И точно тук е голямото лицемерие на либералите. Искат права, а нарушават правото на нашите събратя в Македония, допускат заличаването на културното ни и историческо наследство в Македония. Питам нашите политически опоненти - защо мълчите? Не Ви чух да кажете нещо за заличените български военни гробища в Македония. Това се случи преди дни, но Вие мълчите позорно, каза Ангел Джамбазки.

Само благодарение на нас от ВМРО не се извърши национално предателство с българската кауза в Македония. Нали не се съмнявате, че на тези хора, подредили се в редичка с купичките за порция власт, ще им бъдат дадени едни списъци, които трябва да изпълнят и там стои и допускането на Македония в ЕС, и джендър пропагандата, и "Зелената сделка", заключи той.

Снимка: БТА

Продължаваме промяната" откриха предизборната си кампания под дъжда пред Народната библиотека вчера "Св. св. Кирил и Методий". Партията тръгва на национална обиколка, до 22 октомври ще посетят Търговище, Шумен, Добрич, Каварна, Варна, Силистра, Разград,Русе, Свищов, Велико Търново, Горна Оряховица, Севлиево, Габрово, Павликени, Ловеч, Троян и Плевен.

По думите на съпредседателя на коалицията Кирил Петков тя ще бъде положителна и няма да се фокусират върху негативни аспекти.

"Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме!" са нашите първи и най-потенциални партньори. Говорим и с членове на "Има такъв народ", както и с членове на БСП, така че ще видите една много диалогична политика", каза Кирил Петков.

Днес е първата стъпка на нашата кампания, но реално ние продължаваме това, което започнахме преди четири месеца - тоталната промяна за по-добро на България, добави Петков.

"Пандора пейпърс" показаха офшорки, "Магнитски" - корумпирани хора и когато това са водачи на листи като Делян Пеевски, а от другата страна имаме прокуратурата, която се задейства преди даже Конституционният съд да се е произнесъл - наистина има голяма нужда от промяна", каза още той.

"Тръгваме, за да се срещнем с българите, които не сме виждали в някои от градовете и да махнем страха. Всеки трябва да иска да реализира мечтите си в България", допълни Асен Василев.

Вярвам, че след 4 г. България може да бъде едно място, с което всички ние да се гордеем, добави той.

Мая Манолова вчера обяви 31 антикризисни мерки за подкрепа на бизнеса и домакинствата в енергийната криза при откриването на кампанията.

Даваме старт на една кампания, която ще избере новото мнозинство на промяната. Изправи се БГ! Ние идваме! ще бъде незаобиколим фактор в следващия парламент. Обявяваме план с 31 антикризисни мерки, разделени в шест раздела, за подкрепа на бизнеса и домакинствата в условията на нарастващите цени на ток, вода, парно, природен газ и основни продукти, заяви председателят на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

Снимка: БТА

Мерките предвиждат държавата да поеме разликата между определената от КЕВР цена на тока за бизнеса - 120 лв. и средно претеглената цена на тока към момента. Сред мерките е и намаляване на ДДС на 5 % на сметките за ток от 1 януари до 30 април.

Антикризисният план на Манолова предвижда още отлагане на плащането на сметките за ток за поне шест месеца още от 1 ноември 2021 г. Заложено е и определяне на статута на енергийно бедни лица, на които да се гарантира електроенергия на достъпни цени, без санкции за неплатени сметки.

За стабилизиране на енергийния сектор Манолова предлага временно спиране на износа на ток и временно прекратяване участието на България в механизма за търговия с въглеродни емисии. С цел запазване на обществения интерес енергийният министър и КЕВР да обявяват публично субектите, които изнасят ток през енергийната борса, реализирайки огромни печалби в най-острата фаза на енергийната криза, настоява тя.

Мерките предвиждат още смяна на целия състав на КЕВР и приемане на Стратегия за устойчиво енергийно развитие до 2050 г.

Социалните мерки в плана включват добавката от 120 лв. към пенсиите да продължи и през 2022 г., а всички пенсии да бъдат преизчислени на база осигурителен доход от 2020 г.

Планът предвижда увеличаване на втората година от майчинството докато се изравни с минималната работна заплата, увеличаване на детските надбавки от срамните сега 40 лв. до поне 100 лв. Предвиждаме еднократна помощ от 2000, 3000 и 4000 лв. за първо, второ и трето дете и по 10 хиляди лева за второ и трето дете на осигурени родители. За самотните родители - подкрепа с ваучери за храна, ток, вода, парно и газ, неотложни домашни ремонти, детегледачки и образователни услуги, обясни Манолова.

За здравеопазване без доплащане мерките предвиждат държавата да поеме ПСР-тестовете и лекарствата на Ковид-болните и незабавно издаване на сертификати за преболедуване на COVID-19, независимо кога е било боледуването. Намаляване на ДДС на лекарствата до 5 %, обособяване на COVID-болници, държавата да поеме здравните осигуровки на неосигурените лица, също са в плана.

Ние стоим зад обикновените хора на България. Ще бъдем гарант за това, че държавата ще бъде майка, а не мащеха за хората. Заложили сме истинска подкрепа за майките и самотните родители. Има достатъчно финансов ресурс в държавата, който трябва да бъде насочен към българските семейства и фирми, а не към чекмеджетата на властта, допълни тя.

Манолова подчерта, че "Изправи се БГ! Ние идваме!" категорично подкрепя кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат. Това е достойният президент, който застана на страната на своя народ. България ще има достойни и почтени хора на власт в лицето на Радев и на Йотова.

Някой трябва да казва "не" на мръсните сделки в политиката и този някой сме ние, заяви съпредседателят на коалицията Николай Хаджигенов.

Кандидатът за президент ДПС Мустафа Карадайъ пък посочи новата наационална цел 

Нова национална цел на България посочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на движението за президент, по време на първото си предизборно събитие в страната. Кампанията на Движението за президент, вицепрезидент и народни представители тръгна от Видин, където водач на листата на ДПС за 47-ото НС е зам.-председателят на партията Станислав Анастасов. Заедно с него на представянето на кандидатите на ДПС присъстваха Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от ДПС, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, народни представители от видинската листа на ДПС.

Снимка: БТА

Ние от ДПС имаме самочувствието да посочим ясна национална цел за България - да достигнем средните европейски стандарти на живот, заяви Карадайъ. И уверено допълни: Можем да го направим.

Пред препълнената зала във Видин, лидерът на ДПС припомни, че днес приоритетите на Европа са зелената сделка, дигитализацията и гражданското общество, за да има ускорено икономическо развитие за ЕС. Ние от ДПС дефинирахме тези цели още през 2016 г., изведохме ги като приоритети през 2017 г. - за да има нашата Родина България ускорено икономическо развитие, каза Мустафа Карадайъ.

Тогава другите партии се отнесоха малко с насмешка, но през 2020 г. това станаха приоритетите на целия Европейски съюз. Именно затова ние с г-жа Михайлова имаме самочувствието да посочим ясната и категорична цел на България - достигане на средните европейски стандарти на живот. И то не някога, а още отсега да работим за ускореното икономическо развитие на страната си, каза лидерът на ДПС.

За мен е огромна чест да бъда кандидатът за президент, издигнат от Движението за права и свободи, обърна се към хората Карадайъ. И заяви: "Времето наистина е историческо. Г-жа Искра Михайлова каза, че мнозина се оправдават с решения, взети в Брюксел. Но ние от ДПС не се оправдаваме с тях. Ние активно участваме в процеса на вземането на решения в Брюксел".

Кандидатът за президент на ДПС припомни европейския старт на кампанията си, която започна от Хага и Брюксел. Там Мустафа Карадайъ имаше разговори с евродепутати, еврокомисари, участва в срещата на либералния връх заедно с 8 европейски министър-председатели.

Всичко това ми даде увереността да застана пред вас като кандидат за президент, издигнат от ДПС, каза Карадайъ и специално представи пред хората президента на АЛДЕ Илхан Кючюк. В голямата европейска партия, която е трета по сила в Европейския парламент, членуват 60 либерални партии от ЕС, тя има петима еврокомисари и председателства Съвета на премиерите, членове на ЕС.

Президентът на тази партия е от България, от ДПС - Илхан Кючюк, изтъкна Карадайъ. И допълни, че и президентът на европейските млади либерали е българка от ДПС - Антоанета Асенова. Това е нашата Ани, нашата Тони, поне ние така се обръщаме към нея, тя е оттук, от Видин, каза лидерът на Движението. И подчерта, че няма друга партия в България, която да заема двете най-важни позиции в своето политическо семейство. Това е признание за работата на Движението като либерална партия в България и в целия Европейски съюз.

Мустафа Карадайъ продължи с примерите, изтъквайки приноса на кандидата за вицепрезидент на ДПС Искра Михайлова. Тя е заместник-председател на групата "Обнови Европа" в Европейския парламент - третата по големина група в Европарламента. Атидже Алиева - Вели пък е в центъра на земеделската политика за целия ЕС. Така работи ДПС в Европа. По същия начин, с такава енергия, хъс и сила, работим и в България, каза Карадайъ.

"Президентът на Република България има много важна роля в политическите процеси, независимо че някои казват, че няма власт. Президентската институция е много важна и по Конституция. Президентът трябва да олицетворява единството на нацията. А точно ние заедно с г-жа Искра Михайлова олицетворяваме единството на нацията. Така, както ДПС 30 години сме правили в България. Ние сме заложили жалона на българския етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган и 30 години ние вървим по този път с основна философия за правене на политика - философията на заедността", каза още Мустафа Карадайъ.

Българският президент трябва да бъде гарант за спазването на Конституцията и законите на страната, а и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа и държавата. Точно това олицетворяваме ние с г-жа Михайлова, точно това сме правили във всички години, в които се занимаваме с политика, каза Мустафа Карадайъ. Той бе категоричен, че президентът трябва да предлага обединяващи национални каузи. "Така, както ние от ДПС още в зората на демокрацията през 1991 посочихме мястото и пътя на България. Казахме, че мястото е ЕС, но за да стигнем там първо трябва да станем членове на НАТО. Така успяхме да убедим и десните, че това е правилното решение, а след това и левите в България. А след обединението на политическите сили, успяхме да постигнем консенсус и в обществото. И когато ДПС участваше във властта през 2004 г. станахме членове на НАТО, а през 2007 - и членове на ЕС.", заяви лидерът на ДПС.

Изведнъж след 2009 г. загубихме и целта и посоката. Минаха и президенти, минаха и премиери, но цел няма. Затова днес ние от ДПС имаме самочувствието да посочим нова ясна национална цел за България - да достигнем средните европейски стандарти на живот, обобщи Мустафа Карадайъ.

За мен е огромна чест, гордост и отговорност да към кандидатът на ДПС за вицепрезидент на България, заяви и Искра Михайлова.

Кандидатирам се, защото вярвам, че демокрацията има бъдеще в България, вярвам в държавността, вярвам, че всички заедно, обединени, можем да направим така, че страната ни да е по-добра, по-хубава и по-приятна за живеене, да е модерна държава, която дава просперитет на всички граждани, допълни Михайлова. И подчерта: "Имам самочувствието да се кандидатирам за вицепрезидент, защото имам подкрепата и силата на ЕС.".

Тя обърна специално внимание на културното наследство на Видин, което е достойно да бъде част от европейското културно наследство.

Направихме ли нещо? Да, някой и друг проект. Но можем да направим нещо много повече. Да направим така, че цяла Европа и целият свят да разберат къде е Видин и тук да се стичат хора, които да дават работа, хляб, поминък и просперитет, категорична бе Искра Михайлова.

Снимка: БТА

Започваме кампанията от Видин не само заради историческото му и културно значение, но и заради мястото на Видин в политическата биография на ДПС, каза пред огромната аудитория Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ. И обясни: "Защото още преди много години бе развенчан митът, че Движението за права и свободи е заключено само в определени области и райони на България. Днес започваме кампанията си оттук, за да кажем - идваме със сериозни намерения във Видин, да говорим за бъдещето и перспективата пред Северозапада. Да говорим сериозно и аргументирано, по европейски."

Когато всички бягат от дясното и лявото ние от Национално обединение на десницата искаме да върнем българската десница в политическия дебат. Защото държава, в която няма десница е обречена на бедност и корупция. Дясното управление е това, което осигурява високи заплати и доходи на гражданите, а не им подхвърля държавни помощи. Това каза Петър Москов онлайн пред представители и симпатизанти на Национално обединение на десницата.

Снимка: Булфото

Днес лидерите на Национално обединение на десницата Петър Москов и Цветан Цветанов откриха официално кампанията и представиха кандидат-президентската двойка - Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева.

"Искаме да върнем българската десница, там откъдето тръгна преди 30 години - истинските човешки ценности, скъсване с миналото на комунизма, ясна геополитическа ориентация на България и лустрацията, която да скъса връзката с бившата ДС и номенклатурата на БКП", заяви още Петър Москов.

"В предишните кампании двете партии - КОД и Републиканци за България говорихме почти едно и също и затова днес се явяваме заедно. Национално обединение на десницата полага основите за десния глас за България. Когато някой твърди, че няма ляво и дясно, той просто ни предлага политическа корупция. Иска да купи гласа на избирателя, за да се домогне до властта и преразпределението на обществените пари, а не да решава проблемите и нуждите на хората. На България и е нужен нов национален идеал, който Национално обединение на десницата иска да наложи", каза от своя страна Цветанов.

"Аз извадих досиетата от архивите на МВР. Предадохме над 1 млн. информационни единици за публичен достъп в Комисията по досиетата, но този процес трябва да завърши с лустрационен закон. Най-голямото предателство на старата десница беше, че не проведе лустрация и декомунизация. Ако лустрацията беше проведена преди 30 години ние с Петър вероятно нямаше да се занимаваме с политика. Само след истинска лустрация е възможно България да има свободна икономика, която да осигурява високи заплати за българите, а не бедна държава, която да подхвърля помощи на своите граждани", категоричен е Цветан Цветанов.

Кандидатът за президент Горан Благоев също подчерта нуждата от закон за лустрация и обясни, че това не е отмъщение и ще реши не само проблема на миналото и справедливостта, а ще отвори възможност за успешно и независимо бъдеще на страната ни. "Като държавен глава аз ще настоявам пред управляващите и всички институции за решения, които да премахнат бедността. Защото бедният човек е зависим и вече 30 години левите политици ни държат бедни и зависими от задкулисието и корупционните им схеми".

Кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева, работеща на първа линия в борбата с COVID-19 в столичната болница "Св. Анна" обяви, че: Причината за задълбочаване на здравната криза в България е липсата на политическо лидерство. "В момента, в който всички европейски лидери подкрепиха ваксинационните кампании в страните си, с личен пример, българският президент Румен Радев отказа да го направи и вместо това демонстративно се застъпи в защита на правата на хората, които отказват ваксинация. Резултатът е, че днес в България на всеки 15 минути умира човек от COVID - 19 и също днес в 9 европейски държави няма нито един смъртен случай". Д-р Георгиева призова всички участници в предизборната кампания да се ваксинират, за да не застрашат живота на своите гласоподаватели.