Слави Трифонов ми се обади, за да ми предложи поста. Това е станало след решение вътре в партията, защото аз не съм член на "Има такъв народ". Ние работим със Слави Трифонов от години. Аз имам активно участие в обсъждането и провеждането на референдума. Това обяви по Нова телевизия Петър Илиев, който е предложен за вицепремиер и вътрешен министър в новия кабинет на "Има такъв народ".

"Цялата медийна атака ме прави по-решителен. Жълто кафяви медии направиха координирана атака срещу мен. Картината е многопластова. Кога започна атаката срещу мен? Всички медии на задкулисието бяха координирани в атаката срещу мен. И това се случи в деня на връчване на мандата", каза още Петър Илиев.

"Аз съм професионалист, който успява да развива добра и стабилна кариера. Явно някой се страхува от Петър Илиев, защото мога да разбутам кочината на задкулисието. Цялата атака има ченгесарска връзка", каза още той.

"Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. През последните седмици лайтмотива на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред", добави още Илиев.

"Имам не само поддръжката на Слави Трифонов, но имам неговата пълната подкрепа и мъжката му дума, както на него, така и на всички от ръководството на партията", добави той.

"Не членувам в масонска ложа и никога не съм виждал Сотир Цацаров. Не съм роден в Пловдив, а на пъпа на София. Детството ми е минало на бул. "Витоша", нямам никаква пловдивска връзка", добави той.

"Разколебаване е дума, която не познавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, НАП и ме спукаха от проверки. Нищо не намериха, но това беше тормоз на една полицейска държава спрямо един свободен човек. Кален съм в битки, имам много рани и белези. Това, в комбинация с характера ми очевидно създава голям проблем", каза още Петър Илиев.

"Самооценявам се с всичките ми постижения и резултати, които съм постигнал. Не съм политик и не съм се венчал за властта. Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга. Голям страх тресе кочината на задкулисието", посочи Илиев.

Той коментира и т.нар. "барбадоска връзка".

"Аз съм почетен консул на Барбадос от много години. Да си почетен консул е почетна длъжност, това не е държавна служба. Това е държавата с най-висок стандарт на живот на Карибите и държавата, която има най-близки партньори - САЩ и Великобритания - също стратегически български евро-атлантически партньори. Работя с Барбадос от много години. Познавам министри на Барбадос, хора на редица високи постове. Също така от 10 години работя и с Доминиканската република", посочи той.

Илиев беше категоричен, че Барбадос не е офшорна зона. "Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай. В моята практика, която е доста солидна, не съм видял в българския Търговки регистър фирма, която да има акционер или собственик фирма, регистрирана в Барбадос", поясни номинираният за министър на вътрешните работи.

На въпрос дали сам е писал книгата "Компетенциите на Народното събрание", за която има три сигнала за плагиатство от доц. Наталия Киселова, Петър Илиев коментира: "Стоя зад всяка дума в моята книга. Подарил съм я на членовете на Катедрата през 2015 г. С изненада разбрах в деня на връчване на мандата, че някой твърди, че има проблем с тази книга. Минали са 6 години. Законът в една правова държава казва, че ако някой има правен спор с някой друг - той се решава в съда".

Той беше категоричен, че не е чел труда на доц. Киселова и не е запознат с него.