Докато президентът Румен Радев за пореден път призоваваше на висок глас за оставката на кабинета, жители на Трявна поискаха и неговата, и го освиркаха, съобщи Дарик. Посрещнаха го с викове "Оставка", а негови поддръжници се опитаха да го приветстват с ръкопляскания.

Президентът е в Трявна по повод Славейковата вечер в града.

Пред журналисти държавният глава отбеляза, че дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи.

Румен Радев изрази готовност да седне на една маса с политически партии и с общественици, за да се обсъди бъдещето на България, но това категорично трябва да стане след подаване на оставка на правителството, предаде БТА. По думите му това упорство в момента тласка България към безизходица.

Нека когато се подаде оставка, когато се готвим за честни избори, а ще бъдат взети всички мерки те да са честни, тогава всяка партия, всяко движение да заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората, отбеляза президентът. Това обсъждане, според него, трябва да включи въпроса за управленския модел на страната, така че да не ставаме свидетели на безобразия, които отвращават хората, стават непрекъснато повод за възмущение и тласкат гражданите към площада.

Румен Радев смята, че е необходим "пакт за почтеност" както за управляващите, така и за фирмите, които ползват обществени поръчки.