Президентът издаде указ за промени в състава на служебното правителство по предложенията на служебния министър-председател Димитър Главчев.

След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на основание чл. 99 ал. 5 на Конституцията държавният глава Румен Радев назначи Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов - за служебен министър на земеделието и храните.

Със същия указ държавният глава освобождава Стефан Димитров от длъжността служебен министър на външните работи, а Кирил Вътев - от длъжността служебен министър на земеделието и храните.

Днес трябваше да се проведе среща между Димитър Главчев и Румен Радев, но такава не се състоя. Служебният министър-председател изпрати официално в президентството предложение за смяна на служебния външен министър Стефан Димитров и предложение за избирането на самия Главчев като министър на външните работи. 

На 15 април служебният премиер предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочи необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга. След това Митов оттегли кандидатурата си. Тогава последва и предложението на Главчев самият той  да поеме поста външен министър. 

На 16 април Димитър Главчев предложи още една персонална смяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.