Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята на законодателя е да бъде изключително строг към гражданите, а в същото време наблюдаваме варварско наливане на бетон по плажната ивица, далеч от погледа на всички институции, което не е в интерес на обществото. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, запитан за отправения към него призив от природозащитни организации да наложи вето на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Румен Радев посети полигона "Ново село" край Сливен, където присъства на деня за високопоставени гости на Националното тактическо учение "Ответен удар 2019".

Държавният глава посочи, че правният екип на президентската институция работи по всички обстоятелства, свързани с промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и предстои да представи своята позиция.

"Чувам някакви покани за диалог и в диалога да се решава истината. Според мен, диалогът трябва да върви преди упоритата манипулация, обратното е оправдание", коментира президентът. Румен Радев подчерта, че няма нищо вярно в твърдението, че с наложеното вето и със сезирането на Конституционния съд за промените в Закона за държавната собственост, е блокирал инфраструктурни проекти.

"Това е физически и правно невъзможно. Няма спрени дела заради сезирането на Конституционния съд. Мисля, че медиите трябва да подхождат по-отговорно и към законите - да се четат по-внимателно и да се иска предварително мнение на експерти, а не да се слагат гръмки и манипулативни заглавия", добави още президентът.

Президентът Радев оцени високо добрата комуникация, координация управлението и организацията, които е демонстрирало Националното тактическо учение "Ответен удар 2019". Държавният глава изрази съболезнованията си на близките на загиналия канадски военнослужещ в рамките на учение на въздушно-десантна операция, при което няма участие на военнослужещи от Българската армия.

Вижте какво каза още държавният глава за офертата за F-16 и модернизацията на армията.

Снимка: Президентство