Председателят на пловдивската организация на БСП Георги Гергов определи като срамен призива на лидера на партията Корнелия Нинова към бизнесмена да подаде оставка.

По-рано в интервю за БНТ Корнелия Нинова коментира, че Георги Гергов трябва да напусне поста си, заради действия, които са в разрез с политиката на БСП. Нинова цитира писмо на Гергов, в което той поощрява действията на правителството, което е в разрез с политиката на БСП. "Да излезеш и да кажеш премиерът трябва да се отчита на пресконференция и БСП за какво свикват парламента да ни губят времето, вече е нещо съвсем различно", каза Нинова по повод искането на левицата премиерът да говори пред депутатите за ограничителните мерки в извънредно положение. 

За БНР Георги Гергов посочи, че е изпратил мнение до Националния съвет на социалистите. Той определи действията на правителството в справяне с коронавируса като правилни.

"Не знам да има някаква забрана или някакъв мораториум или нещо, с което да ни забраняват да говорим, от 40 г. съм член на тази партия. Аз не мога да бъда предател и не съм бил никога предател. И това, което съм казал, съм го казал чисто по човешки. Казвам ясно, че в този момент държавата е адекватна и горе-долу се справяме, то с просто око се вижда -одобрението на над 70, 80% от хората за това, което свършва правителството".