"Списъкът с потенциални министри в евентуален бъдещ кабинет на "Продължаваме промяната", Има такъв народ", БСП и "Демократична България" е пуснат от човек, който иска да се самопредложи и да си вдигне акциите", каза министърът на културата проф. Велислав Минеков пред ТВ+.

По думите му на този списък може да се вярва не повече от 33%.

Служебният министър на културата каза, че за по-голяма достоверност са поставени имена, които са познати и очаквани, и други, които никой не е чувал. Попитан дали ще бъде и в следващия кабинет, той отвърна, че е имал разговори за оставане на поста, но те са деликатни и не пожела да влезе в подробности.

За проф. Минеков всеки бъдещ министър трябва да е със здрав характер, силен дух и въоръжен с кураж. "Трудно е, защото всички свикнаха да живеят под масата", обобщи той.

В последните дни до медиите стигна проект за коалиционно споразумение според което постовете в бъдещия кабинет ще бъдат разпределени в съотношение 10:4:4:3 между партиите в зависимост от тяхната представеност в парламента. В публичното пространство се появи и списък, който посочва министри за всички министерства без едно - на земеделието. Част от посочените хора потвърдиха, други все още отказват коментар.

По-рано стана ясно, че лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев са отишли на спешна среща в партийната централа на "Демократична България", след като формацията на Христо Иванов и Атанас Атанасов е изненадала ПП с искания за промени на споразумението за четворната коалиция.