По неофициални данни в протестите, организирани на няколко места в столицата, участвали хиляди хора.
Сблъсъците между полицията и опозиционерите избухнали близо до бившето американско посолство, където се провеждал основният антиамерикански митинг по призив на властите по случай Деня на народната съпротива срещу световния империализъм.
Празникът се чества с митинги в цялата страна на 4 ноември - годишнината от щурма на американското посолство през 1979 г. от радикални ислямистки студенти в подкрепа на Ислямската революция.
По информация на "Лос Анджелис таймс" към центъра на града продължават да се стичат хора, които се подготвяли за "дълга нощ на сблъсъци със силите за сигурност".
В днешния протест са участвали много по-малко хора в сравнение с демонстрациите след изборите на 12 юни, но все пак акцията е най-голямата от шест седмици и показва, че голяма част от иранците не са съгласни с антиамериканската пропаганда на ръководството, посочва "Лос Анджелис таймс". Според разкази на очевидци бившият председател на парламента и опозиционен лидер Мехди Каруби също участвал в протеста, но бил принуден да напусне мястото, след като бил нападнат от привърженици на президента Махмуд Ахмадинеджад.
Мир Хосейн Мусави и бившият президент Мохамад Хатами също трябвало да присъстват, но за тях няма информация. На чуждестранните медии бе забранено да отразяват протестите и бяха допуснати само до антиамериканския митинг. Официалната агенция ИРНА потвърди, че в столицата се събират демонстранти, но съобщи, че техният брой е 200 души.