Политиците на всички нива трябва да се вслушат в гласа на народа. Това заяви президентът Румен Радев на дискусия в смолянския музей с представители на институциите и общественици.

"Аз затова съм тук, да чуя вас, защото нашият народ е мъдър. Когато политиците ни загубят вярната посока, той може да ги върне много бързо. И за да става това без катаклизми, е важно навреме да се вслушаме във вашия глас", каза държавният глава в Смолян.

Президентът Радев заяви още, че българските гранични пунктове трябва да изглеждат като пункта с Гърция "Рудозем - Ксанти". И съобщи, че предстои ново обсъждане с гръцките власти за съвместната работа по границите.

"Аз съм в ефективен диалог с премиера на Гърция Мицотакис, с президента. Въпросът е поставен. С премиера ще се виждам другата седмица пак, надявам се, и ще направя всичко възможно, обещавам ви по най-бързия начин гръцката страна да изпълни тя своите ангажименти и наистина поне от тази точка да отпушим пътуването на хора, на стоки", каза президентът Румен Радев при посещението си в Смолян.