Синята коалиция трябва да намери сечението на интересите на участниците в нея и това, което ще се случва като политика на правителството.  Това каза пред Нова телевизия евродепутатът Надежда Михайлова, цитирана от БГНЕС. Ние участваме в управляващото мнозинство, но не и в изпълнителната власт, което ни дава възможност да поставяме важни въпроси, по някои от които вече срещаме подкрепа от ГЕРБ, подчерта Михайлова.
По отношението на енергийната независимост предстоят важни решения, Русия вече налага натиск върху България, при подписването на договора за Южен Поток с Турция, затова трябва да излезем с ясна позиция, коментира тя. Правителството се нуждае от подкрепа, ако искаме да защитим интереса на България, заяви Михайлова. Битката на изборите беше трудна, но двама евродепутати не е малко, тъй като след влизането в сила на Лисабонския договор, Синята коалиция ще има още един евродепутат, каза тя.
Най-тежката ми битка беше в СДС. Желанието ми да запазя СДС от зависимости на корпоративни и олигархични интереси. Зависимостите в политиката раждат много тежки последици и аз успях да запазя СДС от тези интереси, но платих много висока цена за това, каза още Надежда Михайлова.