По-рано днес лидерът на ГЕРБ обяви, че подслушван нерегламентирано и са изфабрикувани записи, за което сезира главния прокурор. Борисов нарече скандала български Уотъргейт.

"Не мога да определя като сериозно твърдението, че бих могъл да разполагам с какъвто и да е ресурс да подслушвам когото и да било", коментира лидерът на Лютви Местан пред журналисти в НС.

Лидерът на ДПС нарече случая "брътвежите на Борисов".

Според него на Борисов му се губи разликата между  "политически анализ и предположение, направено на базата на такъв анализ, и позоваването на факти".

Местан имаше предвид изказванията от ДПС, че ще излизат още разкрития за бившия премиер.

"Когато твърдя, че е възможно да има и други разкрития за уродливото управление на Борисов и ГЕРБ, имам предвид, че няма как разговорът за Мишо Бирата да е бил единственият от подобно естество на този човек. Този разговор представя неговия манталитет, неговата политическа и управленска философия", обясни лидерът на ДПС.

Междувременно лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че е чул изявлението на Борисов и много се смял от сърце, защото неговите лъжи са като "добър ден".

"Познавам Моника много добре, мисля, че знам всичко за нея, много неща съм чул, какви ли не врели-некипели, сега за първи път чувам, че тя едва ли не е главен прокурор на републиката", добави той.

Станишев каза още, че след като се е оказало, че по времето на Борисов и Цветан Цветанов масово и незаконно са се подслушвали политици, журналисти и общественици, а те отричат, съдът трябва да се произнесе.

Попитан дали Делян Пеевски ще се върне в парламента, Лютви Местан отговори, че след решението на Конституционни съд това би трябвало да се случи, но щял да разговаря с него и да го пита.