Лидерът на БСП и прпезидент на ПЕС посочи, че в страната ни липсва европейски дебат относно мястото ни в ЕС, относно това каква България искаме да видим, какво да отстояваме и как да постигнем повече.

По думите на Станишев това се дължи на факта, че много от българските политици са затънали в дълбок провинциализъм.

Той подчерта, че за ГЕРБ кампанията е една "махленска разправия" – без факти, без аргументи и без визия, както за ЕС, така и за България, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"В тази кампания съм поел ангажимент пред моята партия да посетя всички региони. Във всеки регион съм в 2 до 3 общини и се срещам с десетки хиляди хора. Виждаме, че активна политическа кампания с аргументи води само БСП",
категоричен бе той.

Лидерът на БСП поясни, че другите партии разчитат или на популизъм, или на сенчести методи на работа, които са подмолни.

Станишев наблегна, че сега е моментът гражданите на Европа да променят посоката на развитие на ЕС и това е съвсем реалистично. Той посочи, че всички социологически анализи и проучвания в Европа дават шансове на социалистите да спечелят най-много мандати в ЕП и от там да се излъчи президент на ЕК.

Станишев посочи, че пет години европейските институции не са направили нищо за създаване на условия за устойчив икономически растеж, за работни места и за социална загриженост. "Пряка отговорност за това носи ЕНП, като най-голяма партия в Европейския парламент. Това искаме да променим, защото Европа е в беда. Европа загърби гражданите на ЕС", каза още той.

"Вече имаме 12 премиери и това ще промени решително посоката на развитие на ЕС и изграждането на една нова Европа, каквато е заявена и в манифеста на ПЕС",
допълни той.

Анкета: За кого ще гласувате на евроизборите?