От понеделник, 30 март, Националният оперативен щаб ще провежда всекидневните си брифинги в Министерския съвет в 8.00 часа сутринта, вместо в 17.00 часа, съобщи пресслужбата кабинета.

Промяната ще даде възможност да се предоставя информация на медиите в реално време още в ранните часове на деня, като се обобщава и динамиката на ситуацията от изминалото денонощие. Провеждайки брифингите си всеки ден в 8.00 часа сутринта, Щабът ще се съобрази и с желанието на медиите да е на разположение за отговори на техните въпроси в началото на деня, се посочва в съобщението.

В събота, 28 март, от пресслужбата на МС съобщиха, че Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17.00 часа, в МС.

За да продължат да получават медиите максимално актуална и пълна информация по отношение на коронавируса, Министерството на здравеопазването ще пуска всеки ден около 17.00 часа информация от Щаба за резултатите от текущите проби за деня, се казва в съобщението от неделя, 29 март.

Предвиденият за днес в 17.00 часа брифинг на Националния оперативен щаб ще се проведе, както беше обявено, в сградата на Министерския съвет.

Провеждането само на един брифинг МС мотивира с "перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията". Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.