Бившият ММА боец и кандидат за президент Станислав Недков-Стъки предизвика скандал, след като нахлу в студиото на Нова телевизия, докато водещият Виктор Николаев водеше разговор с говорителя на правителството Антон Кутев. 

Ядосаният шеф на Федерацията по ММА размахваше документи и искаше думата, за да се защити по казуса с отпуснатите й неправомерно средства.

Вчера Антон Кутев оповести, че Министерството на спорта е раздало непрозрачно около 5 млн. лв. По думите му, "Ипон" е получавал пари по програмата за неправителствени организации, въпреки че е спортен клуб. Другият спортен клуб, който е бил финансиран и като неправителствена организация, е Българската федерация по ММА, оглавявана на Станислав Недков-Стъки.

Виктор Николаев помоли бившия ММА боец да напусне студиото, тъй като Недков бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия непосредствено преди Антон Кутев и вече изрази позицията си. Тъй като Стъки не обърна внимание на Николаев, водещият го заплаши, че ще извика охраната, която да го изведе.

Едва след тази заплаха, Станислав Недков излезе от студиото.

"Изкарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ММА бойците се занимават с политика. Защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лв.". Това заяви пред Нова телевизия говорителят на правителството Антон Кутев.

"Тези 220 хил. лв., за които говори той, са само по програмата за превенция на зависимостите. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв. Получавани са средства и по други програми", обяви Кутев.

По-рано самият Недков каза, че нападките срещу него са започнали след издигането на кандидатурата му за президент.

"Тогава започна и полицейската репресия. Изнасят се и лъжливи, манипулативни данни", категоричен бе бившият ММА боец.

Той добави, че през 2017 г. Българската федерация по ММА получава 31 348 лв., като това е 1,3% от общата сума по програмата. През 2018 г. - 34 890лв., а през 2019г. федерацията няма финансиране. През 2020г. сумата е 39 953лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били 220 хил. лв.

"В този срок са обхванати над 2500 деца, с които работят инструктори и лектори в 6 града. Те провеждат тренировки и лекции по ММА. В сумите влизат хонорари и наеми. За Федерацията не остава нищо, а всичко бива раздадено на младежите", казва още Недков.

За 2021 г. финансирането било 118 хил. лв. или 2,3% от средствата по програмата.

"Знаем, че другарят Кутев е завършил университет по кино в Москва. Чрез един такъв скалъпен скандал, той се опитва да измести фокуса на дневния ред. Най-вече този с Пламен Узунов", заяви кандидатът за президент.

И добави, че федерацията по ММА не е била одобрена по ред програми, по които е кандидатствала. Според него служебният министър на спорта се намирал в конфликт на интереси. Той бил министър на спорта и шеф на федерация.