Това Народно събрание има нов правилник, който включва създаването на едни много амбициозни парламентарни комисии, но те остават непопълнени. Според информация от парментарния председател Ива Митева, се е чакало да стане ясно ще има ли правителство и дали тези комисии ще са нужни. Това обаче е странно поведение, казва Силвия Великова, журналист от БНР и водещ на политическото токшоу "Политически НЕкоректоктно" по програма "Хоризонт". Според нея, независимо колко ще живее този парламент, той трябва да има поне две комисии, най-важните - правна и бюджетна. Великова припомня, че в крайна сметка депутатите получават заплатите си, независимо от това, какво шоу ни представят.

Учудващо е, че ИТН са имали самочувствието, че кабинетът им е сигурен, казва Великова. Защото чак сега, в изблик на ярост, вече започва да става ясно за какво всъщност партиите са си говорили зад вратите. Според Великова, сигналите, че всичко в преговорите с ИТН върви гладко, са идвали главно от БСП, които са преговаряли основно за политики. "Демократична България" обаче отчете като грешка, че са посочили политиките, като основна тема за разговор с ИТН. Великова е на мнение, че още в началото партиите на протеста е трябвало да кажат, че не искат министри, но е важно да знаят кои са тези хора, които ще реализират приоритетите, около които се обединяват. Не може да има обсъждане на политики, без да има разговор за персони, категорична е водещата на "Политически НЕкоректно".

  • От коя политическа посока дойде бурята в Народното събрание?
  • Реалистични ли са надеждите за правителство с третия мандат?
  • Ако служебното правителство стане редовно, стабилно ли ще бъде?
  • Да чакаме ли избори 2 в 1?

Отговорите на Силвия Великова, "Директно в новините" със Стефан Кунчев.

Визитка

Силвия Великова е завършила "Българска филология", в СУ "Св. Климент Охридски", след това учи втора специалност - журналистика. Стажа си провежда в сутрешния блок на програма "Хоризонт" на БНР. По-късно печели конкурс в БНР и започва работа, като репортер, който отразява случващото се в съдебната система. Сега е един от водещите на сутрешния блок на "Хоризонт", предаването "Преди всички" и водещ на политическото токшоу "Политически НЕкоректно" в неделя. Семейна, с 4 деца.