Тази сутрин някои медии получиха на електроннити си пощи писмо от адрес в Gmail, подписано от мажоритарния собственик на фалиралата банка. Към него бяха прикрепени файлове със стотици имена на хора, които са били записвани в специална тетрадка в централата на КТБ на бул. "Цар Борис III" в София.

Във факсимилетата се виждат записани на ръка в тетрадка имена на известни личности, които са посещавали "г-н Василев" или други хора в графа "посетен" на различни дати през 2013 и 2014 г.

По-късно обаче на страницата на банкера се появи опровержение, в което се казва, че разпространява публичните си изявления единствено там - на www.vassilev.bg.

"Днес, 14.05.2015 г., зависими медии, контролирани от #КОЙ и #НяКОЙ, достигнаха ново дъно на моралната низост, разпространявайки писмо от „мое име“. Освен че не съм автор на това писмо, изтъквам, че не комуникирам с медии с ниски етически стандарти. Интересно е също така да се отбележи, че имаше над 300 опита за хакването на личния ми сайт само през последните седмици. Очевидно след като #КОЙ и #НяКОЙ не успяха да ми „затворят устата“ поради нелицеприятните за тях факти, които излагам, решиха да се опитат да ми припишат думи, които ги устройват", пише в изявлението на Василев.

В писмото до медиите се уточнява, че този път Василев не използва личния си сайт, защото постоянно бил хакван. В същото време един от адвокатите му потвърди достоверността на писмото и дори обясни, че така се отговаряло на "лъжите" на депутата от ДПС Йордан Цонев за КТБ. Самият той е част от списъка, чиято достоверност не е отречена до момента.

"Както съм имал възможност в предишни мои интервюта да заявя – не политиците са ме създали. От мен те, особено нагло и арогантно, се възползваха. Паразитираха върху мен и за да опазвам КТБ съм се принуждавал да им правя услуги дълги години. Когато отказах да продължа – те просто убиха банката", пише в писмото.

Междувременно премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че "няма хора в списъка".

"Мен ме няма със сигурност. Аз нямам хора там. "В рамките на тези посещения Цветан Василев твърди, че те са вземали пари", подчерта той, цитиран от "Фокус".

Борисов отказа да коментира името на председателя на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев (ГЕРБ), което е в списъка.

АНКЕТА: Кой е пуснал списъка?