Вчера депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова съобщи, че във вторник Милка Гечева е била уволнена без аргументи. По думите на Павлова, Гечева е отличен специалист с дългогодишна кариера, не е политически ангажирана, нито "калинка".

От ГЕРБ настояват премиерът Пламен Орешарски да преосмисли уволнението на ръководителя на ДНСК.
Самата Гечева обаче не очаква това да се случи.

"Вече не съм част от ДНСК, както и от министерството, така че не се надявам да бъде преосмислено отраняването ми", заяви тя.

Според нея не може да се говори за засегнати интереси, тъй като дейността на ДНСК е изключително публична, а регистърът на незаконните строежи, които подлежат на премахване, също е публичен. 

"Няма каквато и да е било възможност някоя от тези заповеди за премахване да не бъде изпълнена, така че действително в дейността на ДНСК не може да се търси нито каквато и да е било обвързаност или засягане на интереси", допълни Милка Гечева.

На въпрос дали смята, че има нагласи за промяна на законодателството по отношение на построени незаконни сгради, свързани с тяхното узаконяване, Гечева заяви, че не може да коментира, тъй като законодателят е в правото си да направи каквито прецени за целесъобразни промени в нормативната уредба.

Затова и единственото, което остава за експертите, е да се съобразят с това, което народните представители ще вземат като решение и насока за развитие на този сектор.

По отношение на опасенията на бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, че някои отново иска да узакони незаконни обекти по Черноморието, вече бившият директор на ДНСК каза:

"Моля, да не ме поставяте в положение да коментирам думи на г-жа Павлова. Тя самата може да направи коментар".