"Влизаме с надеждата, че най-сетне разумът и диалогът ще надделеят и те ще бъдат водещите", каза преди началото на първото пленарно заседание на 47-ото НС Виктория Василева от "Има такъв народ".

"Няма спокоен работен ден в НС, защото всеки ден се бориш за позицията си. Сега вече отговорността не е на нашите плещи, но това не значи, че няма да я споделяме", добави юристката от партията на Слави Трифонов.

Василева не разкри дали отново Ива Митева ще бъде тяхната кандидатура за председател на парламента.

"Разбира се, че имаме кандидатури, но всички наши кандидатури ще разберете в пленарната зала", каза депутатката от ИТН.

И тя потвърди казаното от соцлидерката Корнелия Нинова, че остават още няколко дни до подписване на коалиционното споразумение. "Все още има отделни моменти, които се уточняват и прецизират, въпрос на няколко дни да бъде финализирано", коментира Василева.

За имената на министрите тя заяви категорично, че няма постовете да бъдат за хората, а хората ще се подбират за постовете.

"Хората ще бъдат спрямо политиките", гарантира Виктория Василева.

"Никой не ми е предлагал, никой не е разговарял с мен и не очаквам такава номинация", отговори и самата Ива Митева пред входа на парламента на въпроса дали тя е номинацията на НС.

"Има първа политическа сила, която сигурно ще излъчи кандидат. Ако се стигне до моето име и някой ме предложи, за мен ще бъде пълна изненада", категорична беше тя.

С ИТН категорично не е говорено за схема на ротационен принцип на председателя на Народното събрание. За нея не ротацията не е удачна и не би довела до добро.