Има свидетелски показания, че лидерът на "Атака" е ударил полицай при скандала снощи на летище Варна, съобщиха на брифинг от прокуратурата.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител и се изяснява има ли данни да бъде поискан имунитетът на Сидеров. 

Той бил агресивен и към френски дипломат - Стефани Дюмюртие, директор на „Алианс Франсез“ във Варна.

По-късно днес Сидеров имаше среща с районния прокурор на Варна Цветанка Гетова. На излизане той подчерта, че никъде не е било споменавано неговото име, нито на депутатите от партията, били с него на летището, предаде "Фокус".

Лидерът на "Атака" нарече лъжа проведената по-рано пресконференция на прокуратурата в София и обеща да си търси правата.

"Да дойде да ме арестува Цацаров, ако толкова му стиска", заяви депутатът.

Вижте снимки от протеста на "Атака" във Варна >>

По-късно той се срещна и с шефа на полицията Чавдар Нанков, за да разбере дали са подавани някакви документи към София, както и да се срещне с пострадалия при инцидента полицай Костадин Колев. По думите на Сидеров той също лъжел и щял да го съди. 

Лидерът на "Атака" бе категоричен, че няма основания да си даде имунитета, защото инцидентът бил инсцениран.

По време на протест срещу областния управител във Варна пък Сидеров заяви, че вчера в града ги посрещнала "една бандитска банда". Той поведе шествие срещу Иван Великов заради отложеното решение за промяна на турските имена на български местности.  

"Областният управител е бивш прокурор и, използвайки връзките си, се е опитал да осуети митинга на партията чрез мощна провокация. Той е организирал светкавична реакция на прокуратурата, която заблуждава обществеността с някакъв измислен скандал”, заяви още депутатът, цитиран от Дарик радио.

Той призова главния прокурор Сотир Цацаров да залавя престъпници, а не да се занимава с измислени скандали - по думите му осем прокурори работели по случая.

"Случи се това, че някакви лекета се опитаха да накърнят нашето достойнство, но ние им казахме ясно - никой не може да се бъзика с „Атака”!”, заяви още Сидеров.

Той обвини и медиите в некоректно отразяване на събитията, нарече ги „хищници”, „лешояди”, "продажни и долни българофоби".

"Господ ще ги накаже за некоректното отразяване. Проклети да сте, ядоса се депутатът.

Междувременно вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи пред БНР, че полицаят, ударен вчера на летището, не е сериозно пострадал.

"Всички сме равни пред закона, на ход е съдебната власт и когато фактите бъдат установени, тогава ще се произнасяме. Но не може да има никакви съображения за политическа целесъобразност при нарушение на закона", коментира пък председателят на НС Михаил Миков пред БНР.

Демонстрация под наслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров" ще се проведе утре от 13 часа пред Съдебната палата в столицата. Идеята е да бъде отправено искане до главния прокурор за сваляне на имунитета му. 

От ГЕРБ отново заявиха, че ще поискат оставката на Сидеров като председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.