Винаги досега е имало проблеми на изборите, било с бюлетини, забавени протоколи, хората от секциите не спят, имало е опашки. Големият проблем е в регламентирането на този процес, хората трябва да имат избор как да гласуват - на хартия, с машина или онлайн. Така журналистът Даниел Ненчев коментира проблемите с машините по време на днешните предсрочни избори. Той беше сред участниците в извънредното издание на "Директно в новините" с водещ Стефан Кунчев.

Според Даниел Ненчев трябва да има обединение около някакви правила, така че гласуването да е лесно за всички.

"Искам да имам свобода да мога да избирам по различни начини. Ако нямам дигитална култура, да гласувам на хартия, или пък с машина", обясни той.

Големият проблем според него е, че е имало хора, които не са успели да гласуват, заради проблемите с машините. Даниел Ненчев попита и кога ще се случи онлайн гласуването у нас.

"Не бих съдил хората, които са избрали да отидат на плаж, те са уморени от кампании", коментира Даниел Ненчев по повод избралите да не гласуват на изборите.

Относно демотивация на хората да гласуват, според него не е имало лидерски дебат в последната половин година.

"Нямаше участие на всичи политически играчи, не участваха равнопоставено. Имаше хора, които говореха само през социалните мрежи, други - само през джипа си. Искам да видя кандидатите да говорят по телевизията, да отидат в малките населени места. Диалогът е изгубен".

А относно ниската избирателна активност в ромските квартали в големите градове, според Даниел Ненчев ако хората с образовани, ако имат съзнание, че участват в общ процес, те ще участват естествено в изборите.