Решихме да ви разкажем за една от най-модерните и сигурни кухни в България, а именно кулинарният цех на верига магазини T MARKET.

Да се чудиш какво да сготвиш всеки ден, да е разнообразно, да е вкусно - не е лесна задача. Кулинарните предложения на T MARKET ти спестяват време, гарантират ти качество и най-вече осигуряват ти повече време за семейството и за любимите занимания. Затова решихме да направим този материал за едно сигурно и вкусно място, благодарение, на което може да си хапвате готвено и полезно всеки ден и то на ниските цени, които са основна политика на веригата.

Цехът на T MARKET стартира изцяло реновиран от "Максима България" в средата на декември 2019 година. Oт кулинарната витрина на T MARKET всеки може да опита ястия, приготвяни ежедневно и специално за клиентите на веригата. В цеха се готви всеки ден с най-високо качество суровини и по специални рецепти, разработени от над 40 готвачи.

Ръководителят на цеха е потомствен готвач и по специалност с голям опит в бранша. Той следи за цялата организация, а също и дали всички подправки са си на мястото и дали в цеха се готви с добро настроение и любов към храната. Според него това е задължително условие, за да може храната да е вкусна като домашната. От него зависи и кои нови ястия ще предложи да влязат в кулинарните витрини на веригата. Най-търсени се оказват българските ни национални гозби. Към менютата, предназначени за магазините, регулярно се добавят нови ястия, които са съобразени със сезона. Също така за всеки празник ще откриете тематични предложения - вече няма да се чудите кога ще успеете да сготвите всичко за празничната трапеза.

Оборудването, с което се приготвя храната в цеха е ултра-модерно и отговарящо на най-високите световни стандарти. Там се готви с парни конвектомати от последно поколение, с помощта на които ястията се готвят с пара - доста по-здравословна технология от конвенционалното приготвяне. Също така конвектоматите разполагат с разработени програми за оптимална термична обработка на всеки един продукт. Интересна част от професионалното оборудване на цеха е и сонда за контрол на температурата във вътрешността на продукта, който се приготвя. Така винаги е гарантирано, че продуктът, бил той месо, зеленчук или вид ястие, ще бъде перфектно приготвен не само външно - но и в сърцевината си.

Като говорим за продукти, няма как да подминем и че в рецептите са заложени възможно най-качествените суровини, които са на пазара. Например в любимата на всички салата Снежанка се използва единствено цедено кисело мляко без абсолютно никакви имитиращи продукти. Така се процедира и с всичко останало като това е основна политика на веригата.

В цеха се ползват и автоматични обръщателни тигани, които автоматично изсипват храната в съдовете и разполагат с точен контрол на температурата, която е едно от най-важните условия, за да се постигне най-добрият краен резултат - вкусна храна със запазени свойства на вложените продукти.

Контролът на качеството в цеха на T MARKET е изключително стриктен - от прием на суровините, до влагането им в ястия и обработката им, чак до готовия продукт, преди напускане на цеха, дори и в специалния транспорт, благодарение, на който храната стига до магазините в перфектно състояние.

Цехът на T MARKET дава работа на над 50 души, а в компанията "Максима България" работят над 2 300 българи.


Материалът е предоставен от Т Маркет.