Проявата, организирана от Община Русе и общинската фондация "Русе - град на свободния дух", е под патронажа на кмета на града.

До този момент за участие са се записали собствениците на 37 ретро автомобили от България и Румъния, като от северната ни съседка са само три. Най-старите са произведени през 1928 година.

Сборният пункт ще бъде на общинския паркинг до сградата на НАП в Русе.

Парадът ще премине по централните улици на града и ще спре пред Парка на младежта, където гражданите ще имат възможност да разгледат автомобилите и да се снимат с тях.

Вижте снимки >>>

Ще има конкурс и награди в няколко категории.

"Идеята ни е този парад да стане традиционен и да обедини колекционери и реставратори на стари автомобили", каза изпълнителният директор на фондацията "Русе - град на свободния дух" Ели Минкова.

За доброто настроените на участниците и гостите ще се грижат дует "Мания", рок групата "Олд Гънс", клубът по спортни танци "Настроение" и актьорите от "Артисимо".

Всички, които притежават автомобил на възраст над 30 години и са уверени, че той е „във форма“, могат да се включат в парада. Срокът за записване е 22 април. Това може да стане на e-mail rusefreespiritcity@gmail.com или на телефон 0897 711 2810897 711 281 или 0879 928 7180879 928 718. Нужно е само да посочите марка на автомобила и година на производство, името си, населеното място, от което сте, телефон за връзка и разбира се снимка на возилото.