По думите му само за няколко години в България са били построени много зали. Той посочи, че подобно съоръжение ще бъде открито в края на август в Пловдив, строи се и в Бургас.

Според Борисов заради близостта на Русе с Букурещ в крайдунавския град ще идват и много гости от Румъния.

Благодаря на всички, които по един или друг начин са допринесли Русе да има такава уникална зала и по този начин са спомогнали за социално-икономическото развитие на града. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук публикува много снимки с хора из русенските улици.

Вижте снимки >>>

Пред пълната с хора зала премиерът пое ангажимент, че през 2017 г. ще се строи и четирилентов път, който ще свърза Русе с магистрала "Хемус". Той допълни, че проектът за него ще бъде готов до края на годината.

По думите на кмета Пламен Стоилов най-накрая Русе е получил своята мечтана спортна зала, чакана повече от 30 години.

"Това е едно изключително публично-частно партньорство, това е мощен стимул за развитие на града", каза Стоилов.

Основният инвеститор Пламен Бобоков заяви, че това е победа за Русе.
"С тази зала ние построихме третия мост на река Дунав. Тя е огромен потенциал и е уникален шанс за връзките между българи и румънци", каза Бобоков.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че сложното тепърва предстои, защото залата трябва да се напълни със събития. Той посочи, че Министерството на младежта и спорта ще подкрепя с всички сили залата.

Министърът на спорта на Румъния Габриела Сабо каза, че като бивш спортист и спортен ръководител винаги се радва на подобни инициативи и проекти.

От своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова каза, че залата ще се превърне в бижу в сърцето на Русе. По време на официалната церемония Пламен Бобоков връчи и почетния знак на "Булстрад Арена" на част от официалните гости, сред които бяха премиерът Бойко Борисов и кметът Пламен Стоилов.

В залата бяха Тити Папазов и Любо Ганев. Празничната програма продължи с концерт на Лили Иванова.