Общо 1079 души са новорегистрираните безработни в община Русе от началото на извънредното положение у нас - 13 март, до 2 април, включително. Това съобщиха за БТА от дирекция "Регионална служба по заетостта" в Русе, като уточниха, че информацията е по предварителни данни.

Броят на новорегистрираните безработни от 13 март до 31 март т.г. в община Русе е 749. През този период 107 души са започнали работа на несубсидирани работни места. Почти с три пъти и половина се е увеличил броят на безработните спрямо същия период на миналата година.

От "Регионална служба по заетостта" информираха, че 330 души от община Русе са се регистрирали като безработни през първите два дни на април. За същия период други 20 лица са наети на работа.

От регистрираните безработни през първите два дни на април най-много са от сферата на преработващата индустрия - 29 процента, от търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети са 13 на сто, хуманно здравеопазване и социална работа - 10 процента, хотелиерство и ресторантьорство - шест на сто, транспорт - четири на сто.