Полицията разследват хулиганска проява за бой между шофьори, станала в четвъртък в Русе.

На 25 февруари в 17:14 часа в ОДМВР - Русе е постъпил сигнал за скандал и сбиване между мъже, излезли от коли, в района на бул. България в Русе - на около 100 метра след надлез за кв. "Чародейка", в посока изхода за София.

Изпратените на място полицейски служители от Второ РУ са изяснили, че до възникналата ситуация се е стигнало, след като лек автомобил марка "Ауди А6", управляван от 33-годишен мъж от Русе, при движението си след кола с марката "Ситроен Пикасо" с водач на 60 г., го настигнал и се изравнил с него, започнал да жестикулира, а след това го изпреварил и го принудил да спре.

33-годишният слязъл от аудито с метална бухалка, а от другата кола слезли водачът и пътник /38 г./. Шофьорът на аудито първоначално оставил бухалката в автомобила си и се насочил към по младия от мъжете, като след кратка разпра го ударил в областта на окото и се сбил с него, при което другият мъж от ситроена се намесил, за да ги разтърве. После 33-годишният взел пак бухалката и с нея ударил няколко пъти в областта на краката по-възрастния, а след това се качил в колата си и заминал.

Случаят е документиран във Второ РУ, като е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.3, вр. ал. 1 от НК. 33-годишният русенец е установен и задържан в полицията. Работата по разследването на случая продължава.