В Русенско се продава агнешко месо основно от български производители. Това коментира директорът на Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в крайдунавския град д-р Георги Дяков.

Той обясни, че по повод на Великден съвместно със служители от Комисията за защита на потребителите се извършват засилени проверки в търговски обекти, където се продават агнешко месо, яйца и козунаци.

Дяков информира, че досега нарушения не са открити.

Той призова хората да купуват продукти само от регистрирани производители, тъй като се извършва контрол на храната.

Дяков коментира още, че местни производители са му споделили, че през последните дни цената на агнешкото месо се е повишила, а причината е по-голямото търсене.

В момента за килограм живо тегло агнешкото върви между 6 и 8 лева, което е с 15% повече в сравнение с миналата година.  В магазините цената започва от 13.50 лева и достига дори до 19 лв. за кг., съобщават от Асоциацията за защита на потребителите.

Преди дни оттам алармираха, че охладено агнешко месо от Северна Македония започват да заливат пазара у нас преди Великден.