Три детски градини вече са готови, още шест продължават да се изграждат, отбеляза Фандъкова. А до края на годината ще започне преустройството на други две градини.

Кметът провери преустройството на детска градина номер 23 в кв. "Горубляне" Строежът ще бъде завършен през февруари, а през пролетта градината ще отвори врати за още 100 деца, с което в нея ще могат да се обучават 240 деца.

За последните пет години в район "Младост" са изградени седем детски градини, три от които са преустроени, а останалите са новопостроени.
Около 700 деца допълнително са записани в градини в района, посочи кметът.

Фандъкова каза, че през тази година започва преустройството и реконструкцията на градина в "Младост", в която досега се е помещавало частно училище.

В "Младост-4" общината има още един терен, който предстои да бъде отчужден и да бъде изградено детско заведение, с което възможностите за строеж на нови градини там се изчерпва, посочи кметът.

По думите й в момента недостигът на места в детските градини е най-голям в районите "Младост", "Люлин", "Красно село", "Триадица", както и в останалите централни райони.

Кметът на столицата каза, че недостигът на места е различен за различните възрастови групи деца и затова не се ангажира с точен брой на неприетите в детските градини.

Фандъкова заяви, че се работи активно за приема на три- и четиригодишните в детски заведения.