"С тази нова сграда за 6 групи, 93 ОДЗ става най-голямата детска градина в София с общо 16 групи, с филиалите и другите сгради", каза Йорданка Фандъкова при  откриване на детското заведение.

Сградата е разширение за 8 групи, има нови детски площадки и изцяло подновена ограда. Инвестиция, включително и за обзавеждането и за оборудването на детската градина, възлиза на 3 103 022 лв.

Общият брой на децата в 93 ОДЗ, в новия модул и в съществуващите сгради на детската градина, включително и във филиала в ж.к. „Красно село”, е 423.
Около 150 деца са записани в новооткритите групи.

Фандъкова посочи, че 93 ОДЗ е 55-тата нова сграда на детска градина, която е построена през последните години. От тези 55 градини, 5 са "Красно село".

"В момента това е най-натовареният район по отношение на недостиг на места в детски градини. Така че предстои тази тежка задача, тъй като в този район няма достатъчно терени за строителство, но кметът на района Пламен Църноречки е амбициозен, така че ще продължим да работим”, допълни Йорданка Фандъкова.

93 ОДЗ "Чуден свят" е първата от 10-те детски градина, която Столична община е планирала да открие през тази година.

Според разчетите на общината в следващите два месеца в "Красно село" ще започнат да функционират още два нови модула към съществуващите детски градини: модул за две групи – разширение на 80 ОДЗ „Приказна Калина” и модул за две групи – разширение на 85 ЦДГ „Родина”.

Що се отнася до детските ясли, по думите на Фандъкова, най-натоварените райони са "Младост" и "Люлин" и затова и там общината е заложила нови строителства. Район „Красно село” в това отношение е на пето място.