Приключи журирането в конкурса „Снимка на годината - България 2013” Официално откриване на изложбата на конкурса и обявяване на наградите е на 20 март 2014г. от 18:30часа в Националната художествена галерия – София.

В това издание на националния фотоконкурс "Снимка на годината – България 2013", организиран от Canon Bulgaria, участваха 250 автора с 2545 единични творби.

Жури в състав Иво Хаджимишев (председател), Максим Минчев, Георги Лозанов, проф. Петър Абаджиев, Иван Кюранов и Велислав Николов подбра близо 100 единични творби и около 20 есета, които ще бъдат подредени и изложени в Националната художествена галерия от 20 март до 6 април март 2014г.

Журито номинира за награда в раздел “Художествена фотография” творби на Виктор Троянов, Юлиан Анадолийски и Величка Атанасова, в раздел “Фото есе” – на Георги Станчев, Цветомир Димов и Валентина Петрова; и в раздел „Репортажна фотография” творби на Стоян Ненов, Денис Бучел и Николай Стойков.

Наградите ще бъдат обявени по време на официалното откриване на изложбата на конкурса в Национална художествена галерия – София, пл. “Ал. Батенберг” № 1, на 20 март 2014г. от 18:30 часа.

Изложбата на конкурса “Снимка на годината -България 2013” ще се открие на 20 март 2013г. в 18:30 часа в Национална художествена галерия, когато ще бъдат обявени и победителите.

Националната художествена галерия и Canon Bulgaria организират националния фотоконкурс „Снимка на годината”, за да стимулират заниманието с фотография като изкуство и да създадат условия за обогатяване на фонда на галерията с творби на съвременната българска фотография. “Канон България” ЕООД е еднолична собственост на Canon CEE GmbH със седалище Виена, Австрия, и е член на Canon Group, основана и ръководена от Canon Inc., Токио, Япония. Дружеството осъществява пазарната политика на корпорацията в България.

За повече информация, можете да се обърнете към на Живка Атанасова, Canon Bulgaria - тел. 975 16 30 или към Национална художествена галерия – София, тел. 980 33 25.