Вероятностите, според криминалистите, са: обир с помощта на вътрешен човек или кражба от наемател на касетка в същия трезор, но под фалшива самоличност, предаде БНР.

Проверяват се и други възможности. Продължават разпитите на служители на банката. До момента няма информация за подаден сигнал за взлом или въоръжен грабеж в помещението.

Няма и постъпили нови жалби от клиенти на трезора за това, че парите им липсват. До момента трима души са открили, че оставените в банката пари и ценности липсват. Няма и заподозрени за кражбата.

Липсващата сума е малко над 150 000 лева. Не е ясно обаче на каква стойност са ценните книжа, за които стана ясно, че също са откраднати от касетките.

Информация за изчезналите пари от трезора се появи в събота. Преди около месец клиент отишъл в банката, за да провери наличността на касетката си в трезора й. Открил, че без да е разбивана или отключвана, касетката му е празна. Човекът казал пред полицаи, че е съхранявал в трезора 20 000 евро и около 30 000 лева.

Дни след неговото разкритие още двама клиенти на трезора установили, че парите им са се изпарили. Единият твърди, че в касетката му е имало около 16 000 евро, а другият - 30 000 евро. Двамата са изчакали няколко дни, преди да обявят парите си за изчезнали.