От 4:30 часа на 7 май до 24 часа на 30 май се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между бул. "Александър Малинов" и бул. "Копенхаген".

Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в същия участък.

За същият период от време се въвежда и временна организация на движението на автобусни линии 1, 3, 5, 6 и 505 в посока Център:

Маршрутите за автобусни линии 1 и 3 се променят - от спирка "Метростанция Цариградско шосе" по северния локал до пътния възел над бул. "Ал. Малинов" и по специално сигнализираната пътна лента през надлеза до включването им в централното северно пътно платно.

Маршрутите на автобусни линии 5, 6 и 505 се променят от спирка "Корабчето", като от централното северно платно продължават по северния локал до пътния възел над бул. "Ал. Малинов" и по специално сигнализираната пътна лента през надлеза се включват в централното северно пътно платно.

В посока Пловдив автобусни линии 1, 3, 5, 6 и 505 ще се движат по маршрутите си, като спазват временната организация на движение в ремонтния участък.

Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки и на временно изместената в северния локал спирка "Камплекс на БАН"с код 0086.

Какво още предстои?

От началото на юни започва рехабилитация на доста по-натоварения участък от „Цариградско шосе" - между „Алея Яворов" и моста на Четвърти километър.

След дни стартира и разширението на основния булевард за „Младостите" -„Александър Малинов". След реконструкцията той ще има по три ленти във всяко платно, а в горната част към Околовръстното - и локали с паркоместа.

Ремонтът му се планира да започне след пускането на отсечката на метрото до Бизнес парка, което е насрочено за утре.
Тя ще е с дължина 3 километра и с три метростанции и се предполага, че ще бъде ползвана ежедневно от 42 хиляди пътници.