До края на този месец ще започне експлоатацията на трамвайната линия, която стига до комплекс "Цариградски", научи БТА. Линията ще е с номер 23. Две мотриси ще обслужват маршрута на линията, който ще е от сп. "28-ми пощенски клон" до новия жилищен комплекс. Така живеещите в района ще имат осигурена връзка с трамваите по линия номер 20.

Плановете на общината са трамвайното трасе да бъде продължено до изграждащата се метростанция "Цариградско шосе" при Интер
експо център, а впоследствие трамвайното трасе ще стига до "Бизнес парк София".   

През следващия месец ще бъде спряно трамвайното движение по бул. "Ломско шосе" заради строителството на метрото в този участък, научи БТА. От месец вече работи новото трамвайно трасе по ул. "Бели Дунав", по които се движи с удължен маршрут трамвайна линия номер 19.

Най-вероятно до края на месеца ще тръгне и нова автобусна линия от Студентски град до метроспирка "Г.М. Димитров", стана ясно още от  заседанието на транспортната комисия на Столичния общински съвет по повод протест на студентите срещу намаления брой автобуси по линии с номера 280 и 94.

В писмо до съветниците студентите настояват да се възстанови предишният брой на колите, обслужващи двете автобусни линии.
Причината е големият пътникопоток от ж.к. "Студентски град", който не може да бъде поет от сегашния брой автобуси. Студентите настояват да се пусне и разработената като маршрут линия номер 294 - от сп. "Зимен дворец" до сп. "Метростанция "Г. М. Димитров". По думите на управителя на Центъра за градска мобилност Николай Костов натоварването на линия 280 е от "Студентски град" до спирката на метростанцията, което е било причина да се предложи пускането на новата линия, която ще е довеждаща до метростанцията. Костов поясни, че намалението по 280-та линия е с три автобуса. Съветниците от комисията поискаха да се ускори пускането на довозващата линия.

Вижте карта