"На красивия град София и на красивата кметица", написа музикантът в почетната книга на столицата вчера при срещата си с Йорданка Фандъкова, съобщава агенция Стандарт Нюз.

ДеМайо, който е луд фен на България и от няколко дни е в София, сам поиска да се запознае лично с градоначалника на столицата. "Като истински фен за мен вълнението от срещата с вас е наистина огромно", каза Фандъкова по време на разговора си с китариста в Столичната община.

"В миналото българските меломани трябваше да пътуват. Би било добре сега това да се промени", каза още Фандъкова. Кметът подкрепи идеята на Джоуи ДеМайо да бъде почетен младият български фен и личен приятел на групата Георги Панайотов, който е починал. "Много харесвам страната ви, хората, това е рок страна", каза Джоуи ДеМайо. По думите му тук "Manowar" имат истински почитатели. "Вълнуваме се, че можем да се включим в културните дейности в България", уточни басистът.

Той обеща да участва в бъдещи рок фестивали в София. Кметът Йорданка Фандъкова подари на известния музикант плакет, диск с български народни песни и албум на стара София с картини на Обер Бауер.